Udruga Sunce poziva na predstavljanje kućnog kompostera

Predstavljanje kompostera za odgojno-obrazovne i visoko obrazovne institucije, bolnice, staračke domove i ugostitelje

Na predavanju u organizaciji Udruge Sunce predstavnik tvrtke InterZero otkrit će sve o kućnom komposteru GG-02 - tehničke specifikacije, način instalacije i kako radi. Saznajte kako se riješiti biootpada u velikim objektima i odazovite se pozivu na prezentaciju koja će se održati u ponedjeljak 13. studenog 2023. u 12 sati u prostoru Razreda Doma mladih u Splitu.

Biootpad čini čak 40 % miješanog komunalnog otpada te može predstavljati ili problem za okoliš ili dragocjeno organsko gnojivo koje poboljšava strukturu i kvalitetu tla, ističu u Udruzi Sunce. Kompostiranje je ekološki najbolji način postupanja s biootpadom. Međutim, kako provesti kompostiranje u objektima gdje se stvara veća količina otpada od kuhane hrane?

Danas postoje različiti kućni uređaji za kompostiranje koji se mogu koristiti unutar objekata poput odgojno-obrazovnih institucija, bolnica, staračkih domova i ugostiteljskih objekata koji uz to mogu primiti i veliku količinu hrane. Jedan takav uređaj je i komposter GG – 02 tvrtke InterZero.

Zanima li vas kako ovaj uređaj radi, koje su njegove tehničke specifikacije i koliko je velik, pridružite se predstavljanju koje će se održati u ponedjeljak 13. studenog 2023. u 12 sati u prostoru Razreda Doma mladih (Ulica slobode 28, Split). Razred se nalazi na trećem katu (etaža T5), a pristupa mu se kroz južni ulaz zgrade Doma mladih.

Za sudjelovanje je potrebna prijava putem sljedećeg online obrasca.

VEZANE VIJESTI

Novi način prikupljanja i kompostiranja otpalog lišća u Limogesu

S ciljem poticanja razvoja urbane poljoprivrede, posebice povrtlarstva i voćarstva, dio javnih zelenih površina francuskog grada Limogesa prošle je godine namijenjen za sadnju povrća i voćaka. Odjel za zelene površine, okoliš i biološku raznolikost Grada Limogesa sada je počeo s provedbom novog načina prikupljanja i kompostiranja otpalog lišća.

U Splitu predstavljen projekt „UniCompoST“

Projekt „UniCompoST“, osmišljen i realiziran u sklopu aktivnosti projekta PAZI! (Praktično-Aktivno-Zajedno-Interdisciplinarno! – programi društveno korisnog učenja za okoliš i održivi razvoj), predstavljen je na Kemijsko-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Splitu u srijedu, 11. ožujka 2020.

Split: Javna tribina o ponovnoj upotrebi predmeta

U ponedjeljak 26. studenog 2019. s početkom u 18.00 sati u splitskom Klubu zona (Info zona, Jerina ulica 1) održat će se javna tribina o ponovnoj upotrebi predmeta. Tribina se održava u sklopu aktivnosti projekta Otpad nije smeće, koji provode Grad Split i Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, a cilj projekta je educiranje građana o održivom gospodarenju otpadom.  

Irski primjer poticanja kućnog kompostiranja

Prema nedavnom izvještaju irske udruge za kompostiranje Cré, program edukacije stanovništva i poticanja odvojenog sakupljanja kućnog biootpada u gradu Sligo, više je nego udvostručio količinu i kvalitetu komposta dobivenog od biootpada, a utjecao je i na pravilno prikupljanje otpada.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER