Women in Adria devetu godinu zaredom dodijelila nagrade najboljim hrvatskim poduzetnicama

Nagrade za najbolje poduzetnice podržao je i Europski parlament

U Zagrebu je 8. studenog održana deveta dodjela nagrada za najbolje poduzetnice koju dodjeljuje mreža poslovnih žena Women in Adria. Nagrade su dodijeljene u pet kategorija, a slavile su Anđela Buconjić Šutija, Marijana Knezoci, Nika Pintar, Maja Brlek Krmić i Glorija Ćuravić.

Najbolja poduzetnica godine u kategoriji Nasljednica obiteljskog biznisa 2023. godine je Maja Brlić Krmić, CEO Balon Centra koji postoji već četvrt stoljeća, a na čijem je čelu Maja nešto manje od desetljeća.

Nagrada najbolje poduzetnice godine u kategoriji Startup otišla je u ruke mladoj znanstvenici, izvršnoj direktorici i suosnivačici startupa AniBiome Niki Pintar.

U kategoriji Mikro poduzetnica godine ove godine titulu je ponijela Marijana Knezoci. Ova magistra ekonomije napustila je siguran posao u korporaciji i hrabro krenula u poduzetništvo, a gotovo istodobno i u majčinstvo. Danas je osnivačica i izvršna direktorica produkcijske tvrtke Dreamaker Production.

Finalistica u kategoriji Perspektivne poduzetnice godine je Mateja Bogdanić, direktorica agencije za nekretnine Euro Immobilien. Matejina priča nije klasična poduzetnička priča. Ona je bila zaposlenica u agenciji za nekretnine Euro Immobilien u Rijeci čija je danas vlasnica. Pobjedu u ovoj kategoriji uzela je Glorija Ćuravić koja već deset godina uspješno vodi praonicu rublja iWash-uWash u Šibeniku, a krenula je u razvijanje franšize. Glorija se školovala u Americi gdje je razvila vrlo uspješnu korporativnu karijeru, ali se vratila u rodni Šibenik.

Najbolja poduzetnica godine u kategoriji Inspirativna poduzetnica je Anđela Buconjić Šutija direktorica i vlasnica tvrtke Ano. Prošla je mnoge industrije, puno učila i umrežavala se, u čemu joj je prilagodljivost puno pomogla.

Poruke podrške i čestitke su stigle od uglednih osoba u poslovnom svijetu. Renata Štefić, direktorica marketinga za poslovne korisnike iz A1, izrazila je svoje čestitke, kao i Luka Mandir, direktor regije Zagreb iz RBA. Inspirativna poduzetnica 2021. godine, Helena Budiša, prenijela je poruke i dojmove u ime žirija koji je odabrao pobjednice. Čestitkama su se pridružili Hrvoje Grbac, direktor Citroena, te Ivana Matić, direktorica i osnivačica Women in Adria. Pobjednicama je čestitala i voditeljica Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj Maja Ljubić Kutnjak.

Nagrade su podržali i Kanadsko veleposlanstvo, Citroen, Janaf, Crowe, RBA, Unicredit Leasing, Europski parlament u Hrvatskoj, A1, HAMAG-BICRO i Cvijet kreativa.

VEZANE VIJESTI

Dodijeljene nagrade SozialMarie za 2021. godinu

Zaklada Unruhe (Nemir) iz Austrije svake godine dodjeljuje SozialMarie nagrade za društvene inovacije, za koje je ove godine pristiglo čak 299 projekata iz šest europskih zemalja. Hrvatska platforma MADE IN osvojila je treću nagradu na ovogodišnjem natječaju.

EU Mies Award 2022: U Beču predstavljene najbolje europske građevine

Europska komisija i španjolska zaklada Fundació Mies van der Rohe svake dvije godine dodjeljuju nagradu za najbolja suvremena arhitektonska ostvarenja u cijeloj Europi. Izvanredni projekti vizionarskog karaktera u središtu su izložbe najboljih europskih građevina koja se može pogledati u Centru za arhitekturu u Beču.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER