Djelatnici riječke Čistoće izradili adventski vijenac na Koblerovom trgu

Kuglice koje su djeca izradila za prošlogodišnji vijenac korištene su i ove godine

Ovogodišnji adventski vijenac na Koblerovom trgu postavljen u srijedu 29. studenog i prvi je koji su u cijelosti izradili djelatnici KD Čistoća Rijeka. Pomogla su im djeca iz Dječjeg vrtića More koja su obojala ukrase.

Ove godine se umjesto crnogoričnih grana koristila bjelogorica prikupljena prilikom orezivanja gradskih zelenih površina. Za izradu vijenca pobrinule su se vrtlarice KD Čistoća, a za njegovu snježnu bijelu boju zaslužni su djelatnici radionice KD Čistoća.

Ukrasi su također izrađeni od prirodnih materijala i to od prikupljenih naplavnih drvaca i šišarki na Preluku koje su djeca Dječjeg vrtića More zajedno sa svojim odgajateljicama ukrasila bojom i šljokicama. Rezultat su blistave šiško-kuglice i crveno bijele drvene „lizaljke“. Divne decoupage kuglice, koje su djeca izradila za prošlogodišnji vijenac, također su iskorištene i ove godine.

  • Foto: Grad Rijeka

VEZANE VIJESTI

Sve više pariških restorana i trgovina koristi višekratnu staklenu ambalažu

Grad Pariz je krajem lipnja 2021. godine pokrenuo novi zero waste projekt s ciljem rješavanja problema gomilanja ambalažnog otpada. Svakog dana u francuskoj metropoli prikupi se čak 15 tona ove vrste otpada, a zahvaljujući sve većem broju pariških restorana i trgovina koji se uključuju u projekt, sustav pologa na posude za hranu vraća se na velika vrata.

Grad Zagreb: „Stavi pravu stvar na pravo mjesto!“

U srijedu su u Zagrebačkom holdingu predstavljene edukativno-informativne aktivnosti koje će se, s ciljem edukacije građanki i građana Zagreba o važnosti i načinima odvojenog sakupljanja otpada te povećanja razine svjesnosti o potrebi njihovog osobnog doprinosa, provoditi u sklopu projekta „Stavi pravu stvar na pravo mjesto!“.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER