Osječki Unikom objavio raspored odvoza otpada tijekom nadolazećih blagdana

Unikom d.o.o. Osijek obavijestio korisnike javne usluge prikupljanja komunalnog otpada o rasporedu odvoza tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana.

Odvoz miješanog komunalnog otpada, papira, plastike, biootpada, stakla i metala koji bi se prema rasporedu trebao obaviti na Božić 25. prosinca, organizirat će se dva dana ranije, odnosno u subotu 23. prosinca 2023.

Umjesto na Novu godinu, 1. siječnja 2024., miješani komunalni otpad, papir, plastika, biootpad, staklo i metal odvozit će se u subotu 30. prosinca 2023.

Svi korisnici kojima se otpad odvozi ponedjeljkom u dnevnom terminu mole se da spremnike iznesu u subotu najkasnije do 6 sati ujutro, a korisnici kojima se odvoz obavlja ponedjeljkom u noćnom terminu svoje bi spremnike trebali iznijeti u subotu do 14 sati, navode u Unikomu.

Odvoz komunalnog otpada za blagdan Sv. Stjepana 26. prosinca obavljat će se prema redovnom rasporedu, dok reciklažna dvorišta kojima upravlja Unikom neće raditi 25. i 26. prosinca 2023.

VEZANE VIJESTI

Izgradnja dva nova reciklažna dvorišta u Osijeku

Zamjenik osječkog gradonačelnika Boris Piližota i predsjednik Uprave Osijek-Koteksa Zoran Škorić prošlog su tjedna u prostorijama Gradske uprave potpisali Ugovor o izgradnji dva nova reciklažna dvorišta na području grada Osijeka, u vrijednosti 6,7 milijuna kuna s PDV-om.

Osijek nadograđuje sustav gospodarenja otpadom

Osijek je prvi grad u Hrvatskoj u kojem kreće isporuka novih spremnika za odvojeno prikupljanje otpada: 15.500 spremnika za plastiku i 16.100 spremnika za biootpad koji će se isporučiti u nekoliko navrata.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER