Unatoč iskustvu i stručnosti zagrebačkih „Zelenih“, problem gospodarenja otpadom trebali bi riješiti vanjski konzultanti

Uprava Zagrebačkog holdinga treba savjetnike?!?

„Tri i pol godine od dolaska na vlast, outsourcingom i za naš novac gradonačelnik Tomašević traži rješenja za probleme koje nije znao riješiti, nije doveo ni ljude koji to znaju, a svi ih mi, za sve te neuspjehe, cijelo vrijeme jako dobro plaćamo“, reagirao je zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renato Petek.

Godinu dana nakon početka primjene novog modela odvoza otpada, na brojnim konferencijama za medije najavljenog kao jednog od „najpravednijih“ i „najjeftinijih“ te svakako „najambicioznijih projekata u odvozu otpada“ u zemlji, gradonačelnik Tomislav Tomašević ga je u listopadu prošle godine odlučio „upgrejdati“ provedbom sedam novih mjera za unaprjeđenje gospodarenja otpadom. Osim loše komunikacije s javnosti o problemima oko odlagališta otpada Jakuševec – Prudinec, čestih izjava o „nikad čistijem Zagrebu“ unatoč najavama normalizacije (povremenog) odvoza otpada te opravdavanjima problemom zastarjelog voznog parka, nemogućnošću nabave rezervnih dijelova i nedostatka operativnih radnika, nikakav značajniji napredak u gospodarenju otpadom nije postignut, a Zagreb nikada nije bio zapušteniji i neuredniji nego što je sada.

 

  • Povremeni odvoz otpada u Zagrebu © Ekovjesnik

Predizborna obećanja o konačnom rješavanju problema gospodarenja otpadom u Zagrebu, između ostalih i ono o zatvaranju Jakuševca, zaboravljena su, a unatoč isticanju iskustva i stručnosti izabranih kadrova u Zagrebačkom holdingu i gradskoj upravi, odvoz otpada i ostale nagomilane probleme sada bi očito trebali rješavati vanjski konzultanti.

Kako je u utorak objavio Večernji list, Zagrebački holding treba savjetnike za poboljšanje odvoza otpada i brigu o drveću. Naime, prema materijalima objavljenima u postupku savjetovanja u pripremi za natječaj za uslugu „poslovnog savjetovanja i izrade strateškog dokumenta i implementacije operativne transformacije poslovanja“, Zagrebački holding je u tu svrhu spreman potrošiti i do četiri milijuna eura.

  • Renato Petek, SDP-ov zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini

Na objavu ovih informacija reagirao je Renato Petek, SDP-ov zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

„Tomašević za tričavih četiri milijuna eura traži pametnije i kompetentnije savjetnike od svojih direktora i Uprave Holdinga, kako bi riješili, za njih, nerješive probleme kao što su: što učiniti da upiti građana u e-mail boksu ne stoje mjesec dana i dulje, kojim rutama brže i ekonomičnije odvesti smeće i kako ubrzati dolazak hitnih intervencija za popravak ceste. Tomašević je ranije tvrdio da zna sve o Zagrebu, kao i rješenja naših problema, da uz sebe ima 200 stručnjaka, a kad je postao gradonačelnik tvrdio je da je na tržištu izabrao najbolje kadrove za Grad i Holding, nedavno im je svima povećao plaće, a bio je i borac protiv plaćanja vanjskih usluga kada Grad ili Holding za te poslove već ima svoje zaposlenike. Sada, tri i pol godine od dolaska na vlast, outsourcingom i za naš novac traži rješenja za probleme koje nije znao riješiti, nije doveo ni ljude koji to znaju, a svi ih mi, za sve te neuspjehe, cijelo vrijeme jako dobro plaćamo.“ – objavio je na svojoj Facebook stranici Renato Petek.

VEZANE VIJESTI

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER