U čakovečkim gradskim četvrtima kreće realizacija brojnih projekata

Tijekom 2024. godine čakovečke mjesne odbore očekuju brojni radovi

Predsjednice i predsjednici gradskih kotareva i mjesnih odbora održali su radni sastanak s gradonačelnicom Čakovca Ljerkom Cividini te resornim pročelnicima upravnih odjela Grada Čakovca na temu ulaganja i financiranja raznih aktivnosti u mjesnoj samoupravi.

„2024. godina bit će prva u kojoj se investicije mogu ugovarati bez 'utega' neplaćenih obveza iz prethodnog razdoblja. Mnogi su projekti bili na čekanju duže vrijeme, a potrebno ih je što prije realizirati. Mnogi od njih završit će se već u ovoj godini.“ - istaknula je gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini.

U Ivanovcu se tako uređuju biciklističke staze i autobusno stajalište, a u planu je i obnova poda i nabava dijela novog u Društvenom domu te saniranje prostora koje koriste udruge. Zamijenit će se i krovište na Sportskom domu te postaviti primjereni objekti za potrebe svlačionica i sanitarija sportaša. U tijeku je izrada projektne dokumentacije za uređenje pješačke staze u Ulici Gornji Vidovec. Također, uređenjem raskrižja kod Grabanice u Ivanovcu spojit će se pješačke staze između Štefanca i Ivanovca, a plan je i izgraditi biciklističku stazu i autobusno stajalište Štefanec – Ivanovec.

Štefanec će u 2024. godini dobiti uređenu i opremljenu novu šetnicu, urbanu opremu te dječje igralište. U tamošnjem društvenom domu će se sanirati podovi sanitarnog čvora te urediti okoliš. U Mihovljanu se nastavlja sanacija tuševa u prostorima nogometnog kluba, te uređenje dvorane za stolni tenis. Ove godine završit će se i posljednja faza rekonstrukcije Prvomajske ulice i u cijelosti rekonstruirati cesta od ovog naselja do Novog Sela Rok.

U Novom Selu Rok uredit e se dio ograde oko rukometnog igrališta, odraditi nužni zahvati na sportskom domu te izgraditi i postaviti nadstrešnica, kao i koš za košarku. U Slemenicama će se kupiti nedostajuća oprema u tamošnjem društvenom domu i postaviti dodatna rasvjetna tijela, čime će završiti veliki projekt obnove doma i njegovo potpuno stavljanje u funkciju.

Nakon završetka radova na državnoj cesti, dovršit će se radovi na raskrižju kao i odvojcima od Slemenica prema Krištanovcu. U planu je izrada projektne dokumentacije za dionicu od Krištanovca do Slemenica, dok će se nastaviti radovi u Krištanovcu na dijelu prometnice od kapelice prema nogometnom igralištu. Uredit će se i kuhinja u društvenom domu te dodatni prostor za udruge u tamošnjoj područnoj školi. Žiškovec je već godinu i pol dana bogatiji za nove prostore, a radovi na obnovi lugarnice i dalje se nastavljaju, pa je lani sanirano krovište. Ove godine uredit će se priključci te stolarija, na zadovoljstvo svih udruga, prvenstveno tamošnjeg KUD-a.

U Mačkovcu će se obe godine rekonstruirati prometnica na ulazu u mjesto iz smjera Čakovca. S obzirom da su u 2023. godini postavljena nova igrala i osmišljen prostor novog dječjeg igrališta u Mačkovcu, u ovoj godini postavit će se antistres podloge i završiti radovi na veselje najmlađih. U dvorani društvenog doma zamijenit će se dotrajala stolarija i dodati grijaća tijela, uz obnovu klimatizacijskog sustava.

Savska Ves pak će u sportskom domu dobiti obnovljene svlačionice i tuševe, a planira se i projektiranje nadstrešnice. Lani je u tom dijelu mjesta uređen pristup Zvjezdarnici, posađena nova stabla te su prostore dobili i članovi Radio kluba Međimurje. Ove će se godine oslikati novi prostori te nabaviti nova oprema za Vatrogasni i društveni dom Savska Ves.

Stanovnicima tzv. dravskog bazena posebno je važna informacija kako je napokon pokrenuta izrada projektne dokumentacije izgradnje rekonstrukcije prometnice biciklističke staze, ali i rasvjete, na dionici od Savske Vesi prema Totovcu. Sanirat će se i prometnica prema Totovcu iz smjera Vularije. U tom mjesnom odboru obnovit će se namještaj u društvenom domu, a pokrenuti i postupak planiranja trase buduće zaobilaznice ovog naselja.

U Šandorovcu je u planu zamjena pokrova krovišta na društvenom domu uz uređenje kata na sportskom domu. U Novom Selu na Dravi zamijenit će se dio stolarije te obnoviti kuhinja i hodnik u društvenom domu, dok će se na sportskom domu obnoviti zidovi, stropovi i sanitarni čvor. U Kuršanec Lugu se za uređenje pješačko – biciklističke trake uz prilaznu prometnicu rješavaju imovinsko – pravni odnosi. U Proračunu pak su za naselje Kuršanec osigurana sredstva za rekonstrukciju kuhinje i dodatno opremanje društvenog doma. Zamijenit će se i ograda kod nogometnog igrališta i djelomično stolarija na tamošnjem sportskom domu.

Na području mjesnih odbora intenzivno se razgovara o uvođenju brzog interneta, na lokacijama gdje to dopuštaju uvjeti HEP-a. Ujedno je spremna projektna dokumentacija za rekonstrukciju i obnovu vatrogasnih domova u Ivanovcu i Kuršancu, odnosno izgradnju Regionalnog vatrogasnog centra u Štefancu, s obzirom na najave za raspis natječaja. Naravno, tu je i niz manjih investicija koje se tijekom godine obavljaju u sklopu redovitog i investicijskog održavanja.

Također, Gradskim proračunom osigurana su i sredstva za poticanje društvenog i javnog života u mjesnoj samoupravi. Javni poziv za kulturne sadržaje u Gradu Čakovcu u svojoj je završnoj fazi, a osigurana sredstva za sport dodijelit će se putem poziva koji raspisuje Zajednica sportskih udruga Grada Čakovca. Za tu namjenu osigurano je 285 tisuća eura.

Grad Čakovec / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Zeleni Čakovec: Počela sadnja 1000 stabala diljem grada

Grad Čakovec je na Javni poziv FZOEU-a za sufinanciranje mjera prilagodbe klimatskim promjenama prijavio projekt zasjenjivanja postojećih pješačko–biciklističkih staza sadnjom stabala te postavljanja prateće urbane opreme – klupa i košara za otpatke. Nakon uspješne prijave Grad Čakovec kreće u njegovu provedbu.

Solarna elektrana Bazeni u Čakovcu stavljena u puni pogon

Solarna elektrana na čakovečkim Bazenima instalirana je u sklopu provedbe projekta „Dobra energija – solarna energija za energetsku tranziciju“, koji okuplja 11 partnera iz Hrvatske i Norveške.

Od Čakovca do Zagreba vlakom za manje od 50 minuta

Počinje realizacija velikog i zahtjevnog projekta brze pruge od Čakovca i Varaždina preko Lepoglave i Zaboka do Zagreba, koja će omogućiti višestruko kraća putovanja sa sjevera Hrvatske do glavnoga grada. Prvi korak dogodio se u Županijskoj palači u Varaždinu, gdje je potpisan sporazum o partnerstvu na projektu „Povezivanje željeznicom unutar funkcionalne regije Središnje Hrvatske“.

U Ivanovcu svečano otvorena rekonstruirana zgrada dječjeg vrtića

Područni odjel Dječjeg vrtića „Cvrčak“, „Pčelice“ u Ivanovcu, od utorka je bogatiji za nove i obnovljene prostore. Provedbom projekta „Rekonstrukcija, dogradnja i opremanje dječjeg vrtića – Područni odjel „Pčelice“ u Ivanovcu“, osigurani su bolji uvjeti u postojećim prostorijama te su nadograđene i nove.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER