9. Festival maslina u Zagrebu privukao rekordan broj posjetitelja

Ovaj događaj donosi jedinstvenu priliku za istraživanje, učenje i uživanje u svijetu maslina

Državni tajnik Ministarstva poljoprivrede, Zdravko Tušek, i Dejan Jaić, u funkciji izaslanika gradonačelnika Grada Zagreba, svečano su otvorili 9. Festival maslina u Zagrebu koji okuplja ljubitelje vrhunskih maslinovih ulja. Prilika je to za istraživanje raznovrsne ponude, umrežavanje s vodećim stručnjacima maslinarstva te sudjelovanje na stručnim predavanjima i kreativnim radionicama.

Spoj bogate tradicije i strasti prema uzgoju vrhunskih sorti maslina, obogaćenih raznolikim klimatskim uvjetima, stvara idealno okruženje za proizvodnju visokokvalitetnih maslinovih ulja, a neka od najboljih mogu se kušati na 9. Festivalu maslina u Zagrebu koji je organizirao Zagrebački maslinarski institut. Kao i svake godine, prilika je to za promicanje važnosti maslinarstva i razmjenu znanja među zaljubljenicima u tradiciju i kvalitetu.

„S ponosom možemo reći da je prvi dan 9. Festivala maslina u Zagrebu premašio sva očekivanja, okupivši brojne stručnjake, ljubitelje maslinovih ulja i istinske zaljubljenike u kvalitetu. Ovogodišnje izdanje Festivala donosi bogatstvo sadržaja, a svi posjetitelji imaju priliku istražiti vrhunske proizvode, uspostaviti nova poznanstva i obogatiti svoje znanje o maslinarstvu. Veselimo se još jednom danu druženja i dijeljenja strasti za maslinovim uljem.“ - rekao je Srećko Gross, predsjednik Zagrebačkog maslinarskog instituta.

Ovogodišnje izdanje obiluje degustacijama, prodajnim izložbama vrhunskih proizvoda, predavanjima i radionicama, a održana je i panel diskusija na temu „Mogućnosti brendiranja Hrvatske kao zemlje vrhunskog maslinovog ulja“ koju je moderirao dr. sc. Božo Skoko. Rasprava okupljenih stručnjaka poput Tedija Chiavalona, proizvođača brenda Chiavalon, Borisa Ljubičića, dizajnera, Zdravka Tušeka, državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede RH, Zlatka Burića, predsjednika udruge Zlatna Šoltanka te Domagoja Živkovića, predstavnika udruge Ultra extra, pružila je dublji uvid u izazove i mogućnosti brendiranja maslinovog ulja u Hrvatskoj.

„Hvala posjetiteljima, izlagačima i suradnicima na njihovom doprinosu koji čini ovaj događaj iznimnim. Panel diskusija, radionice i susreti sa stručnjacima stvorili su izuzetno poticajnu atmosferu. Pozivamo sve da nam se pridruže i sutra jer nas očekuje još uzbudljivih trenutaka i okusa. Ovaj Festival nije samo o maslinama; to je iskustvo koje slavi tradiciju, inovaciju i ljubav prema vrhunskim maslinovim uljima“, zaključio je Nikša Šimunović Odak, predsjednik Organizacijskog odbora.

Više informacija o 9. Festivalu maslina u Zagrebu potražite na službenoj web stranici i društvenim mrežama.

VEZANE VIJESTI

Nakon berbe dunja, jabuka i nara, u Pompejima se danas održava berba maslina

Berba će se održati u masliniku kuće Casa della nave Europa, drevnom domu antičkog proizvođača i trgovca vinom, maslinovim uljem i drugim poljoprivrednim proizvodima. Osim što će sudjelovati u berbi, posjetitelji će moći degustirati poseban pompejski brend PÙMPAIIA, prvo registrirano maslinovo ulje s oznakom izvornosti s područja Arheološkog parka Pompeji.

Zagreb otvara vrata ljubiteljima vrhunskih okusa maslinovog ulja

Organizatori 9. Festivala maslina u Zagrebu u Hotelu Sheraton Zagreb najavili su dvodnevno putovanje okusima i mirisima maslinovog ulja. S raskošnim maslinicima koji krase dijelove Lijepe Naše i u organizaciji Zagrebačkog maslinarskog instituta, događaj donosi jedinstvenu priliku za istraživanje, učenje i uživanje u svijetu maslina.

4. Festival maslina u Zagrebu

Sada već tradicionalni 4. Festival maslina u Zagrebu održat će se 23. i 24. veljače u organizaciji Zagrebačkog maslinarskog instituta, Udruge maslinara Zagreba i Zagrebačke županije.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER