Slavonski Brod: Napreduju radovi na proširenju bazenskog kompleksa

Bazenski kompleks u Slavonskom Brodu izgrađen je 2013. godine, a sastoji se od dva zatvorena i jednog otvorenog bazena. Ove godine izvode se radovi na njegovom proširenju i izgradnji dodatnih četiriju vanjskih rekreacijskih bazena.

„Svi armiranobetonski radovi su uspješno završeni, a bazen za učenje plivanja je potpuno dovršen. Također, postavljena je folija na dječji bazen, dok su tlačni elementi oko dječjeg bazena, prskališta, bazena za učenje plivanja i južne strane postojećeg bazena također postavljeni“, izvijestili su iz gradske uprave.

© Grad Slavonski Brod

Trenutačno se izvode radovi na montaži tobogana, postavljanju keramike i fugiranja te se paralelno montiraju cjevovodi i filtri, kao i elektro-ormari u strojarnici. Radovi na bazenu za masažu su u završnoj fazi, dok se vanjsko uređenje kompleksa također privodi kraju.

Radove u vrijednosti od 4,5 milijuna eura (s PDV-om) izvodi tvrtka GIC Gradnja iz Zagreba, koja je, između ostalog, gradila i novi autobusni kolodvor u Slavonskom Brodu.

Projektom je također predviđeno postavljanje tuševa za korisnike vanjskih bazena te uređenje zelenih površina kojima će se osigurati prirodno zasjenjenje i hlađenje te vizualna barijera prema prometnici.

© Grad Slavonski Brod

VEZANE VIJESTI

PIER 22: Otvoren prvi dio redizajniranog „Potopljenog grada“

Sveobuhvatno preuređenje nekadašnjeg „Potopljenog grada” („Sunken City“) na desnoj obali bečkog Dunavskog otoka izvrsno napreduje. Upravo uoči početka ljeta i sezone kupanja dovršena je i u četvrtak otvorena prva dionica redizajniranog rekreacijskog područja koje će se nakon internetskog glasanja zvati „Pier 22“.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER