Brođanke i Brođani, saznajte sve o aktualnim poticajima za solarne elektrane

Na informativnom predavanju u Slavonskom Brodu saznajte kako do aktualnih poticaja za solarne elektrane

U sklopu kampanje „Slavonski Brod, uključi se u sunce” koju od početka ljeta provodi Grad Slavonski Brod uz podršku Zelene energetske zadruge (ZEZ), u ponedjeljak 26. kolovoza od 18 sati u Kući Brlićevih (Trg Ivane Brlić Mažuranić 8) održat će se informativno predavanje „Najlakši put do solarne elektrane“.

Osim svih ključnih informacija o koracima ugradnje solarne elektrane za obiteljske kuće, Zelena energetska zadruga na predavanju će pojasniti kako iskoristiti poticaje Grada Slavonskog Broda za glavni projekt solarne elektrane za koje se moguće prijaviti još samo do kraja kolovoza.

Kroz „Natječaj za sufinanciranje izrade glavnog elektrotehničkog projekta sunčane elektrane za proizvodnju električne energije, za vlastitu potrošnju u kućanstvu”, Grad Slavonski Brod nudi sufinanciranje izrade glavnog projekta u iznosu od 80 posto. Time će iznos za nositelja prijave iznositi 85,00 eura, Grad Slavonski Brod osigurao je sredstva za 30 glavnih projekata, a do sada su iskorištena za 17. 

Svi koji ostvare pravo na poticaje Grada Slavonskog Broda, ujedno će ostvariti pravo na podršku u prijavi za nacionalne poticaje za solarne elektrane. Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) za sufinanciranje ugradnje solarnih elektrana na obiteljskim kućama očekuje se do kraja ove godine, a u prošlom krugu je omogućio sufinanciranje 50 posto ukupnog troška realizacije solarne elektrane.

Grad Slavonski Brod želi pomoći u iskorištavanju ove prilike kroz administrativnu podršku te podršku u pronalasku pouzdanog izvođača sunčane elektrane i nabavi opreme. 

Prijave za poticaje Grada Slavonskog Broda kroz koje možete iskoristiti ove prilike traju još samo do 31. kolovoza. Zato ne propustite ZEZ-ovo informativno predavanje u ponedjeljak, 26. kolovoza u 18 sati u Kući Brlićevih (Trg Ivane Brlić Mažuranić 8) na kojem ćete saznati sve o koracima prijave, ali i svemu ostalom što trebate znati o procesu realizacije solarne elektrane za obiteljsku kuću. Sudjelovanje u predavanju je besplatno, a svi zainteresirani su pozvani predbilježiti se putem sljedećeg digitalnog prijavnog obrasca.

VEZANE VIJESTI

Na novoj platformi Zapadnog kolodvora instalirat će se najveći bečki fotonaponski sustav

Suvremeniji, udobniji i ekološki prihvatljiviji bečki Zapadni kolodvor (Westbahnhof) dobit će nove perone prekrivene svijetlim i prozračnim krovom ukupne površine od oko 25 500 m², koji će se koristiti za proizvodnju zelene električne energije. Početak izgradnje planiran je za 2028. godinu, dovršetak krova očekuje se 2030., a nakon toga će se instalirati fotonaponski sustav.

Preko dvije stotine zainteresiranih za grupnu nabavu solara

Preko 200 pojedinaca, obrta i tvrtki iskazalo je interes za sudjelovanje u grupnoj nabavi solarnih elektrana za koju je „Na sunčanoj strani“, neprofitni servis Zelene energetske zadruge (ZEZ), poziv otvorio krajem prošle godine.

Uključite se u grupnu nabavu solarnih elektrana!

„Na sunčanoj strani“, servis Zelene energetske zadruge (ZEZ) za podršku u realizaciji solarnih elektrana, poziva građane iz cijele Hrvatske spremne na ugradnju solarne elektrane za obiteljsku kuću, tvrtku ili obrt da se uključe u grupnu nabavu opreme i ugradnje solarnih elektrana.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER