Grad Marseille i ove godine priprema iznenađenje za školarce i njihove roditelje

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha ove inicijative Grada Marseillea, besplatan školski pribor sada će dobiti i školarci u privatnim školama

Gradske službe vrijedno rade na pripremi 92 000 paketa školskog pribora koji će se početkom nove školske godine besplatno podijeliti svoj vrtićkoj i osnovnoškolskoj djeci.

Nastavkom ulaganja u obrazovanje, kao jednom od prioritetnih aktivnosti aktualne gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Benoîtom Payanom, pa tako i podjelom besplatnog školskog pribora za sve školarce, Grad Marseille nastoji smanjiti nejednakost i osigurati bolje uvjete za svu marsejsku školsku djecu.

Nakon pokretanja dosad najvećeg, 1,5 milijardi eura vrijednog plana obnove svih gradskih škola, Grad Marseille nastavlja i s aktivnostima zaštite kupovne moći obitelji sa školskom djecom. Tako će drugu godinu zaredom vrtićka djeca i učenici u osnovnim školama u Marseilleu prvog dana školske godine 2024./2025. dobiti besplatne komplete školskog pribora.

Ova konkretna mjera jednakosti i financijske pomoći za obitelji sa školskom djecom u Marseilleu predstavlja uštedu od 85 eura po djetetu. Naime, uz nabavu školskog pribora, Grad Marseille će za školske ustanove ove godine izdvojiti više od 6,4 milijuna eura.

Nakon dogovora s predstavnicima roditelja i nastavnim osobljem, ove godine proširuje se komplet školskog pribora za vrtićku djecu koji sada uključuje bočicu za vodu i pastelne bojice.

Svaki osnovnoškolac dobit će: svežanj A4 papira, pakiranje olovaka u boji, pakiranje flomastera, pet BIC kemijskih olovaka (dvije plave i po jednu crvenu, zelenu i crnu), tri BIC Velleda flomastera, dva markera, šiljilo za olovke, gumicu za brisanje, ravnalo, pločicu za pisanje i brisanje, dva ljepila, trokutastu pernicu s logom Grada Marseillea, bilježnicu za razmjenu informacija između škole i obitelji tijekom školske godine, bilježnicu i platnenu vrećicu s navedenim priborom.

Svako vrtićko dijete dobit će: svežanj A4 papira, jednu kutiju papirnatih maramica, pregaču, malu aluminijsku bocu, bilježnicu za razmjenu informacija između vrtića i obitelji, blok za crtanje, kutiju pastelnih bojica i platnenu vrećicu s navedenim priborom.

VEZANE VIJESTI

Obnovljena Tvrđava sv. Nikole - povijesno blago u srcu Marseillea

Završen je dio restauratorskih radova na obnovi marsejske Tvrđave sv. Nikole (Fort Saint-Nicolas), poznate i pod nazivom La Citadelle de Marseille. Ovaj spomenik kulture s jednim od najljepših pogleda na marsejsku Staru luku (Vieux-Port) nakon punih 360 godina prvi je put otvoren za javnost.

Ove subote otvara se novi školski kompleks Marceau u Marseilleu

Dana 28. rujna 2024., u srcu trećeg marsejskog arondismana Belle de Mai, svečano se otvara novi školski kompleks Marceau u ulici Rue Masséna. Tim povodom organiziraju se cjelodnevne zabavne, sportske i sajamske aktivnosti na koje su pozvani svi građani Marseillea.

Besplatan školski pribor za sve pariške prvašiće

Prvog dana nove školske godine, 2. rujna 2024., svi pariški prvašići dobit će komplet besplatnog školskog pribora. To je jedna od mjera kojom Grad Pariz potiče socijalnu pravdu i jednakost te štiti kupovnu moć obitelji sa školskom djecom.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER