Prijem za riječke prvašiće povodom prvog dana škole

Grad Rijeka je prva jedinica lokalne uprave i samouprave u Hrvatskoj koja od ove školske godine u više razrede svojih osnovnih škola uvodi program Zdravstveni odgoj i obrazovanje

Grad Rijeka i ove godine daruje sve riječke prvašiće na njihov prvi dan škole. Prvašići će tako dobiti pismo gradonačelnika, besplatan upis i jednogodišnju članarinu u Dječjem odjelu Stribor Gradske knjižnice Rijeka te vrećicu za opremu za nastavu tjelesnog odgoja, olovku, informativku i četkicu za zube kao najavu uvođenja Zdravstvenog odgoja i obrazovanja.

U ponedjeljak 9. rujna u Osnovnoj školi Gornja Vežica (Gornja Vežica 31, Rijeka) održat će se prijem za učenike koji ove godine kreću u prvi razred te škole, a svečanost će početi u 17.30 sati.

Osnovna škola Gornja Vežica u novoj školskoj godini upisuje 54 prvašića raspoređena u tri odjeljenja, izvijestili su iz Grada Rijeke.

Prijemu će prisustvovati gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan, zamjenik gradonačelnika Goran Palčevski, voditeljica Odsjeka za odgoj, obrazovanje i mlade pri Upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje, kulturu sport i mlade Grada Rijeke Lana Golob, ravnateljica OŠ Gornja Vežica Ana Šerer Hajdinić te djelatnici OŠ Gornja Vežica.

Grad Rijeka i ove godine daruje sve riječke prvašiće na njihov prvi dan škole. Uz pismo gradonačelnika, prvašići će dobiti upisnicu za besplatan upis i jednogodišnju članarinu u Dječjem odjelu Stribor koje im poklanja Gradska knjižnica Rijeka te poklon koji uključuje vrećicu za opremu za nastavu tjelesnog odgoja, olovku, informativku i četkicu za zube kao najavu uvođenja Zdravstvenog odgoja i obrazovanja.

Podsjetimo, Grad Rijeka je prva jedinica lokalne uprave i samouprave u Hrvatskoj koja od ove školske godine u više razrede svojih osnovnih škola uvodi program Zdravstveni odgoj i obrazovanje.

VEZANE VIJESTI

Besplatan školski pribor za sve pariške prvašiće

Prvog dana nove školske godine, 2. rujna 2024., svi pariški prvašići dobit će komplet besplatnog školskog pribora. To je jedna od mjera kojom Grad Pariz potiče socijalnu pravdu i jednakost te štiti kupovnu moć obitelji sa školskom djecom.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER