»Čista vozila i inovativne tehnologije u planiranju održivog prometa«

Otvorene prijave za CIVINET-ov webinar

Koliko su zelene nove tehnologije u prometu? Što nas čeka za 10 godina? Hoćemo li se voziti sami ili će nas voziti? Ako vas zanimaju inovacije u tehnologiji prometa, prijavite se na besplatni webinar »Čista vozila i inovativne tehnologije u planiranju održivog prometa«.

ODRAZ-Održivi razvoj zajednice kao tajništvo mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE webinar organizira 19. svibnja  2021. od 10 do 12 sati na online platformi MS Teams, a rok za prijavu je 17. svibnja 2021.

Predstavnici akademske zajednice iz Hrvatske i Srbije te nekoliko europskih gradova (Maribor, Rotterdam, Lviv) predstavit će vozila budućnosti i nove tehnologije u planiranju prometa.

Sudjelujte u webinaru i saznajte više o zelenom vodiku, električnim automobilima, električnim autobusima u javnom prijevozu, autonomnim vozilima, centraliziranim sustavima upravljanja prometom i inteligentnim transportnim sustavima.

Webinar je namijenjen članovima mreže CIVINET, prometnim stručnjacima, predstavnicima gradova, lokalne samouprave i akademskog sektora, predstavnicima prometnih poduzeća, studentima, organizacijama civilnoga društva te ostalim zainteresiranim dionicima.

OKVIRNI PROGRAM

Vozila budućnosti – nove tehnologije

  • Potencijal vodikovih tehnologija u energetskoj tranziciji u sektoru prometa, dr. sc. Ankica Kovač, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Sveučilište u Zagrebu (Hrvatska)
  • Elektrifikacija cestovnog prometa, doc. dr. sc. Vedran Kirinčić, Tehnički fakultet, Sveučilište u Rijeci (Hrvatska)
  • Električni autobusi u javnom prijevozu – iskustva, Aleš Klinc, Grad Maribor (Slovenija)
  • Autonomna vozila – iskustva grada Rotterdama, André de Wit, Stručnjak za urbanu mobilnost i savjetnik Grada Rotterdama (Nizozemska)

Nove tehnologije u planiranju prometa

  • Autonomna vozila i centralizirani sustavi upravljanja prometom, doc. dr. sc. Pero Škorput, Zavod za inteligentne transportne sustave, Fakultet prometnih znanosti, Sveučilište u Zagrebu (Hrvatska)
  • Pametne tehnologije i rješenja za urbani transport – iskustva, predstavnik Grada Lviva (Ukrajina)
  • Planovi za razvoj inteligentnih transportnih sustava u Srbiji, prof. dr. Vuk Bogdanović, Fakultet tehničkih nauka, Univerzitet u Novom Sadu (Srbija)

Sudjelovanje na webinaru prijavite najkasnije do ponedjeljka 17. svibnja putem sljedeće poveznice. Svim prijavljenima, dan prije webinara bit će poslana poveznica na MS Teams.

Detaljan program rada dostupan je na sljedećoj poveznici.

VEZANE VIJESTI

Uvode se velike promjene u željezničkom prometu

Zastupnici u Europskom parlamentu su u srijedu usvojili nova pravila koja bolje štite putnike u željezničkom prijevozu u slučaju kašnjenja ili otkazivanja prijevoza te kada su suočeni s diskriminacijom

E-mobilnost: u Beču predstavljen prvi električni fijaker

Ekološki prihvatljiva mobilnost jedan je od najvažnijih faktora u okviru zaštite klime. Grad Beč stoga ulaže u daljnji razvoj svog javnog prijevoza kao i u e-mobilnost. S tim ciljem gradsko energetsko poduzeće „Wien Energie“ svojim sugrađanima želi približiti prednosti i široku ponudu e-mobilnosti u njihovom gradu i potaknuti ih na diskusiju o toj temi.

Edukativna radionica o održivoj mobilnosti

Studenti i mladi stručnjaci pozivaju se na on-line edukativnu radionicu o održivoj mobilnosti koja će se održati u četvrtak, 28. svibnja od 11-14 sati i to putem ZOOM aplikacije

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER