SPOT je prva turistička tvrtka koja je postala „Poslodavac prijatelj bicikliranja”

Certifikat „Poslodavac prijatelj bicikliranja“ uručen tvrtki SPOT iz Varaždina

SPOT d.o.o. prva je konzultantska i marketinška tvrtka za održivi turizam u Hrvatskoj kojoj je uručen europski certifikat „Poslodavac prijatelj bicikliranja” za lokaciju Trg bana Jelačića 4 u Varaždinu.

Dobivanjem certifikata SPOT se pridružio međunarodnoj inicijativi društveno odgovornih kompanija čiji je cilj smanjenje stakleničkih plinova i pozitivan utjecaj na zdravlje i životne navike svojih radnika.

Poticanjem svojih radnika, klijenata i partnera na korištenje bicikla kao prijevoznog sredstva, SPOT služi kao pozitivan primjer zagovaranja i prakticiranja održivog oblika kretanja te odgovornosti prema zdravlju, okolišu i javnom prostoru, ali i uštedama.

„S obzirom na to da nam je jedna od glavnih djelatnosti razvoj cikloturističkih destinacija i proizvoda, poticanje bicikliranja i kretanja, nekako nam je normalno da na sve moguće načine i sami bicikle koristimo za commuting i rekreaciju. Drago nam je da smo dobili ovaj certifikat, prvenstveno jer se pronalazimo u vrijednostima koje Sindikat biciklista i kroz ovu akciju promovira, ali i zbog činjenice da time dokazujemo da i mi nismo samo promotori biciklizma, već je to naš način života.” - izjavio je direktor SPOT-a Karlo Kučan.

U SPOT se na posao često dolazi biciklom, a radnicima se na korištenje nude i službeni električni bicikli. Osigurani uvjeti zaposlenicima su i parkiranje bicikala unutar zgrade, brošure o prednostima bicikliranja i edukacije o prometnoj sigurnosti. Također, zaposlenici sudjeluju i na sportskim aktivnostima u sklopu kojih bicikliraju.

Upravo građani i građanke koji svakodnevno putuju na posao predstavljaju ciljnu skupinu Sindikata biciklista, a ona je sve veća. Njihov odabir načina putovanja uvelike utječe na prometnu situaciju u gradovima, a certificiranjem se potiče poslodavce na motivaciju radnika da što češće biraju bicikl kao primarno sredstvo dolaska na posao.

Program certificiranja ili Cycle Friendly Employer Sindikat biciklista provodi kao koordinator certifikacije za Hrvatsku od strane Europske biciklističke federacije. Program se sastoji od konzultacija, evaluacije i samog certificiranja, a sve organizacije koje bi također željele postati „poslodavac prijatelj bicikliranja” i time doprinijeti potvrdi svog društveno odgovornog poslovanja mogu se javiti na info@sindikatbiciklista.hr.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Certifikat „Poslodavac prijatelj bicikliranja“ uručen HT-u

Hrvatski Telekom prvi je telekom u Hrvatskoj kojem je uručen europski certifikat „Poslodavac prijatelj bicikliranja“ za lokaciju Radnička cesta 21, u Zagrebu. Ovime se Hrvatski Telekom pridružio međunarodnoj inicijativi društveno odgovornih kompanija čiji je cilj smanjenje stakleničkih plinova i pozitivno utjecati na zdravlje i životne navike svojih zaposlenika.

IN2 je prva hrvatska softerska tvrtka „poslodavac prijatelj bicikliranja“

Agencija IN2 iz Zagreba danas je postala prva softverska tvrtka u Hrvatskoj koja je dobila europski certifikat „Poslodavac prijatelj bicikliranja“ i time se pridružila inicijativi društveno odgovornih kompanija u Europi čiji je cilj smanjenje emisija stakleničkih plinova, poticanje na zdrav i aktivan način života, ali i utjecaj na džep svojih zaposlenika.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER