Pokrenut novi diplomski studijski program „Mediteranska poljoprivreda“

Nastava je počela 4. listopada 2021.

Nositelj novog međusveučilišnog diplomskog studijskog programa „Mediteranska poljoprivreda“ je Sveučilište u Zagrebu, a izvođač Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu u suradnji sa Sveučilištem u Zadru.

Svečano primanje studenata prve godine diplomskog studija „Mediteranska poljoprivreda“ održalo se u ponedjeljak 4. listopada u Maloj vijećnici Agronomskog fakulteta (VI. paviljon), izvijestili su sa Sveučilišta.

Studentima su na početku nove akademske godine dobrodošlicu zaželjeli dekan Agronomskog fakulteta prof. dr. sc. Ivica Kisić, prof. dr. sc. Zoran Grgić, izv. prof. dr. sc. Zoran Šikić sa Sveučilišta u Zadru, voditeljica studija prof. dr. sc. Martina Skendrović Babojelić, prof. dr. sc. Sandra Voća te voditeljica Studentske referade Lovorka Kovačić, prof.

Studentima usmjerenja Vinogradarstvo, vinarstvo i voćarstvo te Povrćarstvo, aromatično, ljekovito i ukrasno bilje nastava je počela odmah nakon održavanja svečanog primanja.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Travnate površine Arheološkog parka Pompeji odnedavno održava stado ovaca

Arheološki park Pompeji svoju budućnost vidi u razvoju ekološke poljoprivrede, a u tome je svoju važnu ulogu dobilo i stado od 150 ovaca. Zadaća ovih prirodnih „kosilica“ je održavanje zelenih površina u golemom dijelu Parka u kojem se još ne provode arheološka iskopavanja.

Predstavljanje rezultata projekta PERSPIRE

Predstavljanje rezultata projekta PERSPIRE, punog naziva „Potencijal rizosfernog mikrobioma u prilagodbi poljoprivrede klimatskim promjenama“, održat će se u petak 1. rujna 2023. na Institutu Ruđer Bošković (IRB).

Mikroorganizmi kao ključni saveznici u prilagodbi klimatskim promjenama u poljoprivredi

Rezultati istraživanje u sklopu projekta PERSPIRE, punog naziva „Potencijal rizosfernog mikrobioma u prilagodbi poljoprivrede klimatskim promjenama“, koje je danas predstavio projektni tim na Institutu Ruđer Bošković (IRB), pokazali su da dugotrajne poplave mijenjaju strukturu i aktivnosti mikrobne zajednice te utječu na rast i prirast biljaka.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER