Aukcija ručno izrađenih igračaka za pomoć ogulinskoj udruzi „Šapa u srcu“

„Šapa humanitarnosti“ - Doniraj minimalno, odaberi svojevoljno! Razveseli svog ljubimca i jednog u azilu!

Trećom fazom provedbe projekta „Šapa humanitarnosti“ udruga eSTUDENT organizira aukciju ručno izrađenih igračaka za pomoć ogulinskoj udruzi „Šapa u srcu“. Aukcija će se održati u nedjelju 24. travnja, od 14 do 19 sati, na Malom jezeru na Jarunu.

Cilj projekta je ukazati na važnost ekološke osviještenosti studenata, potaknuti njihovu kreativnu stranu te napraviti dobro djelo darivanjem životinja u azilu. S obzirom da je riječ o novom projektu, udruga eStudent želi privući veći broj sudionika kako bi zajedno pomogli što većem broju napuštenih životinja.

 

Prva faza projekta bazirala se na zero waste načelima čime se htjelo ukazati na važnost recikliranja i redizajna odjeće bez dodatnog otpada. Druga faza bilo je vrijeme ispunjeno smijehom, veseljem, ali i marljivom izradom raznoraznih igračaka. Jedna od prednosti ovih igračaka naspram drugih jest to što su lako perive zato što su izrađene od pamučnih majica. 

Nakon neočekivano velikog odaziva svih ljudi dobre volje, udruga je malim šapicama uspjela omogućiti ono što ih najviše veseli i time doći do treće faze ove humanitarne akcije. Donacijom od minimalno 30 kn možete pomoći udruzi „Šapa u srcu“ Ogulin, a zauzvrat dobiti ručno rađenu igračku za svog ljubimca. Riječ je o udruzi koja za cilj ima postati azil kako bi mogla dobiti dio donacija od Grada Ogulina za nastavak svog rada, a za to treba zadovoljiti određene uvjete: osigurati vozilo za prijevoz životinja i dvije prostorije kao karantene.

Sav novac prikupljen na aukciji ručno izrađenih igračaka ići će spomenutoj Udruzi za prikupljanje sredstava za zbrinjavanje i pomoć životinja u azilima u vidu hrane za životinje, a višak donacija će se iskoristiti za pokriće službenog vozila koje trebaju osigurati.

Uključite se u ove i slične projekte eSTUDENTa, a za sve informacije o Udruzi ili sličnim projektima, posjetite njihovu web stranicu ili društvene mreže, Facebook, Instagram i LinkedIn, a možete se pretplatiti i na newsletter udruge.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Lisica Fox Trot je nova maskota pariške zračne luke Orly

Proteklih dana jedna je francuska lisica postala prava zvijezda društvenih mreža. Vijest o lisici Fox Trot, nastanjenoj u pariškoj zračnoj luci Orly, ubrzo se proširila i medijima zahvaljujući fotografijama koje je krajem prošlog tjedna snimio Airbusov mehaničar Guillaume Isselin.

Šapa humanitarnosti - dobar osjećaj za vas, a beskrajna sreća za životinje!

Cilj projekta je ukazati na važnost ekološke osviještenosti studenata, potaknuti njihovu kreativnu stranu te napraviti dobro djelo darivanjem životinja u azilu. S obzirom da je riječ o novom projektu, udruga eStudent želi privući veći broj sudionika kako bi zajedno pomogli što većem broju napuštenih životinja. 

Nasadi donirali stabla Zadarskom azilu kako bi psi imali hlad na novoj lokaciji

Zadarski azil danas dovršava preseljenje na novu lokaciju uz rasadnik Cerodol, smješten na samom izlazu iz Zadra, neposredno uz glavnu prometnicu u smjeru Nina. Većina materijala i životinja već je preseljena s dosadašnje lokacije na zemljište u vlasništvu Grada Zadra, a volonteri azila najviše posla imaju oko postavljanja tendi i dovršetka bokseva za pse, javlja zadarski portal 057info.hr.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER