Počeo je Zeleni eMJESEC - Zeleno svjetlo za promjenu

Budi dio promjene!

Udruga eSTUDENT predstavlja Zeleni eMJESEC – novi ekološki projekt koji je usmjeren na edukaciju, osvještavanje i aktivaciju studentske populacije

Projekt se bavi temama ekologije i očuvanja okoliša, a bit će proveden u obliku obrazovnih predavanja i radionica tijekom mjeseca svibnja. Predavanja i radionice će se održavati isključivo online, a glavni cilj projekta je probuditi svijest kod ljudi, pogotovo studenata, za očuvanjem okoliša.

Udruga eSTUDENT pripremila je cijeli niz informativnih predavanja te zabavnih radionica. Program je sljedeći:

  • 12. svibnja - radionica „Osnove gospodarenja otpadom“ koju organizira UniCompoST
  • 13. svibnja - radionica „Uvod u kompostiranje u vlastitom domu“ također organizira UniCompoST
  • 18. svibnja - predavanje „Organski uzgoj hrane i kako njime pomoći u održavanju okoliša i bioraznolikosti“ koje održava Anino povrće
  • 23. svibnja - predavanje „Flora i fauna u urbanim područjima“ koje provodi BIUS
  • 28. svibnja - predavanje „Održiva moda“ koje će održati Ivana Biočina iz Instituta održive mode

Osim gore navedenih aktivnosti uskoro možete očekivati i korisne blogove o ekologiji, kao i nagradne igre.

#MakeGreenMainstream

Svaka proaktivna osoba koja želi produktivno djelovati u zajednici s ciljem očuvanja prirode ili proširiti svoje znanje o zaštiti okoliša dobrodošla je na ovaj projekt.

eSTUDENT je neprofitna udruga nastala 2004. godine inicijativom proaktivnih studenata i asistenata sa željom da Udruga i njeni članovi budu inicijatori promjena, steknu praktično iskustvo i razviju mrežu znanja. Danas, kao najveća i najaktivnija studentska udruga u Hrvatskoj, okuplja više od 200 aktivnih članova, studenata mnogih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, Rijeci i Varaždinu. Svake se godine organizira preko dvadeset projekata na kojima sudjeluje tisuće studenata iz Hrvatske, ali i cijele regije. Iza svakog projekta, radionice i same Udruge stoje motivirani studenti koji svojim radom poboljšavaju okolinu u kojoj djelujemo. Svim članovima je zajednička strast, entuzijazam i kreativnost koja ih motivira da šire postojeće projekte i stvaraju nove, čime se dodatno educiraju, odlučuju na nove izazove i stječu dodatna iskustva tijekom školovanja. Kroz zajednički rad razvijaju svoju kreativnost i kontinuirano uče. Svemu što rade pristupaju iskreno, motivirano i pozitivno, dok ne pretoče svoje vizije u stvarnost. Udruga surađuje s više od 70 partnera u Hrvatskoj i cijelom svijetu. Cilj eSTUDENTa je studentima pružiti dodatnu edukaciju kroz rad na projektima, potporu i podizanje kvalitete njihovog studiranja.

VEZANE VIJESTI

U ekološkom parku u Kostreni održana berba lavande

U četvrtak je u ekološkom parku „Rasadnik“ u Kostreni održana berba lavande koju uzgajaju i o kojoj zajednički brinu članovi udruge Ekoregija Kostrena i djelatnici lokalnog komunalnog društva KD Kostrena.

CRES - Congress of Renewable Energy Sources

Kongres o obnovljivim izvorima energije održat će se od 8.-9. prosinca 2018. godine u prostorijama Fizičkog odsjeka Prirodoslovno matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Studentice i studenti Sveučilišta u Rijeci pridružuju se nacionalnoj akciji kolektivne sadnje drveća

Sveučilište u Rijeci u subotu, 26. listopada 2019., s početkom u 11:30 sati, organizira akciju sadnje stabala na Kampusu (Ul. Radmile Matejčić 3), kojom se priključuje građanskoj inicijativi pošumljavanja. Akcija je pokrenuta na svjetskoj razini s ciljem jačanja pluća našeg planeta i povećanja apsorpcije štetnog ugljičnog dioksida, vodećeg stakleničkog plina.

Na riječkom Kampusu zasađena aleja drena

Na Kampusu Sveučilišta u Rijeci održana je akcija ozelenjavanja Kampusa kojom je zasađena aleja drena u Ulici Radmile Matejčić, ispred zgrade sveučilišnih odjela. Na Sveučilištu poručuju kako je ovo tek početak ozelenjavanja Kampusa, koje će se nastaviti provoditi po fazama i kalendaru sadnje.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER