Učini svaki dan Danom planeta Zemlje, poručuju iz riječke Čistoće!

Dan planeta Zemlje u riječkom Riperaju obilježen novim ciklusom radionica

Zbog najavljenih loših vremenskih uvjeta odgođena je akcija podjele platnenih torbi i trajnica povodom Dana planeta Zemlje, koja se trebala održati na riječkom Korzu u petak 22. travnja. KD Čistoća će akciju održati u srijedu 27. travnja u 10:00 sati na Korzu ispred Radija Rijeke.

KD Čistoća je za akciju pripremilo ukupno 200 platnenih torbi za građan(k)e Rijeke s ciljem poticanja ekološke svijesti i korištenja višekratnih platnenih torbi umjesto jednokratih plastičnih vrećica. Uz platnenu torbu, svaki građanin će na poklon dobiti i jednu sadnicu trajnice. Osim toga, KD Čistoća pripremilo je i dodatne aktivnosti povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje pa su se u Riperaju održale tri radionice na kojima su mogli sudjelovati zainteresirani građani.

  • Ususret obilježavanju Dana planeta Zemlje, riječki Riperaj je pokrenuo novi ciklus radionica, a prvu radionicu o kućnom kompostiranju vodila je permakulturna edukatorica i dizajnerica – Cvijeta Biščević. / Foto: KD Čistoća - Riperaj

Prva radionica - Edukacija o zbrinjavanju biootpada na kućnom pragu - održana je u utorak 19. travnja 2022. Edukacija se sastojala od teorijskog i praktičnog dijela, a ciljevi radionice bili su naučiti kako kompostirati, naučiti što se smije i što ne smije bacati u komposter te razumijeti proces kruženja nutrijenata u prirodi. Radionicu je vodila permakulturna edukatorica i dizajnerica Cvijeta Biščević.

U srijedu 20. travnja u Riperaju je gostovalo Gradsko kazalište lutaka Rijeka s kreativnom reciklažnom radionicom Reci lutka na kojoj su se izrađivale lutke od reciklažnog materijala koje su osmislia i izrađivala djeca uz pomoć voditelja, likovnih umjetnika. Radionica je bila namijenjena djeci uzrasta od četiri godine naviše.

U četvrtak 21. travnja održana je radionica izrade torbi od plastičnih vrećica na kojoj se moglo naučiti kako kreativno reciklirati plastične vrećice te ih prenamjeniti u unikatne torbe. Radionicu je vodila Tanja Blašković.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Rijeka: Festival „Novo vrijeme za stare stvari 2“ u Riperaju“

KD Čistoća Rijeka povodom 14. Europskog tjedna za smanjenje otpada (EWWR 2022) organizira festival „Novo vrijeme za stare stvari 2“, koji će se od 22. do 26. studenog 2022. održati u Riperaju (Ivana Zajca 20b).

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER