Riperaj otvara novi ciklus radionica. Prva na rasporedu je radionica kućnog kompostiranja!

Učini svaki dan Danom planeta Zemlje, poručuju iz Riperaja!

Ususret obilježavanju Dana planeta Zemlje, riječki Riperaj u utorak 19. travnja otvara novi ciklus radionica, a u goste im dolazi permakulturna edukatorica i dizajnerica – Cvijeta Biščević!

Edukacija o zbrinjavanju biootpada na kućnom pragu održat će se u utorak 19. travnja 2022. s početkom u 17:00 sati. Edukacija se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela, a ciljevi radionice su naučiti kako kompostirati, naučiti što se smije i što ne smije bacati u komposter te razumijeti proces kruženja nutrijenata u prirodi.

Radionica se organizira u suradnji s obrtom za permakulturnu edukaciju i regenerativnu poljoprivredu Kompost i kontekst, koji je registriran za obrazovanje i poučavanje šire javnosti za ekologiju, specijalizirane dizajnerske djelatnosti te savjetovanje u vezi s poslovanjem i upravljanjem u području poljoprivrede i zaštite okoliša. Kroz permakulturnu edukaciju, istraživanje, planiranje i razvoj regenerativnih rješenja, Kompost i kontekst kultivira prijenos znanja i inovacija o oblikovanju i organizaciji zemljišta u skladu s regenerativnim načelima, permakulturnom etikom, holističkim odlučivanjem o upravljanju te oblikovanjem zemljišta sukladno uzorku ključnih topografskih linija

Predviđeno trajanje radionice je od jednog i pol do dva sata, a zbog ograničenog broja mjesta obveza je prijava. Više informacija potražite ovdje.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Učini svaki dan Danom planeta Zemlje, poručuju iz riječke Čistoće!

Zbog najavljenih loših vremenskih uvjeta odgođena je akcija podjele platnenih torbi i trajnica povodom Dana planeta Zemlje, koja se trebala održati na riječkom Korzu u petak 22. travnja. KD Čistoća će akciju održati u srijedu 27. travnja u 10:00 sati na Korzu ispred Radija Rijeke.

Rijeka: Festival „Novo vrijeme za stare stvari 2“ u Riperaju“

KD Čistoća Rijeka povodom 14. Europskog tjedna za smanjenje otpada (EWWR 2022) organizira festival „Novo vrijeme za stare stvari 2“, koji će se od 22. do 26. studenog 2022. održati u Riperaju (Ivana Zajca 20b).

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER