Prvi školski sajam rabljenih dječjih stvari u Podsusedu

Sajam se održava tjedan dana prije početka nove školske godine

U subotu 3. rujna 2022. na školskom igralištu Osnovne škole bana Josipa Jelačića u Posusedu od 9-13 sati održat će se prvi Školski sajam rabljenih dječjih stvari.

Sajam organizira Mjesni odbor Podsused u suradnji s OŠ bana J. Jelačića kako bi se zainteresiranima omogućio prostor za okupljanje i razmjenu ili prodaju dječje odjeće, igračaka, knjiga i sportske opreme po simboličnim cijenama. Time se želi pružiti pomoć kućnim budžetima pri opremanju djece za predstojeću školsku godinu, ali želja organizatora je i poticanje dobrih navika građana.

„Svi smo svjesni količine stvari koju posjedujemo, kao i reklama koje nas svakodnevno mame da kupujemo još. Na ovaj način želimo potaknuti kulturu razmjene i korištenja rabljenih (second hand) stvari, i općenito održivijeg načina življenja. Na sajam su pozvani svi zainteresirani građani, a oni koji žele izlagati, svoje sudjelovanje trebaju prijaviti putem e-maila RazmjenaNaZapadu@gmail.com“, poručuju organizatori.

Izlagači sami biraju hoće li stvari dijeliti, razmjenjivati ili po simboličnim cijenama prodavati posjetiteljima. U slučaju lošeg vremena, sajam će se preseliti u predvorje škole.

Riječ je o događanju u sklopu veće inicijative na razini gradske četvrti Podsused-Vrapče, zahvaljujući kojoj su ove godine u organizaciji Mjesnog odbora Vrapče-centar uspješno održana već dva slična sajma. MO Podsused odlučio je u organizaciju uključiti i Osnovnu školu bana J. Jelačića koja je spremno ponudila igralište i klupe kako bi se sajam mogao održati na adekvatnom prostoru. Želja organizatora je da sajam zaživi kako bi građani Podsuseda (i šire) i ubuduće imali priliku za ovakve susrete i razmjene.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Berlinska robna kuća NochMall postavlja nove standarde u održivoj kupovini

NochMall je prva robna kuća rabljene robe u Berlinu, ali i puno više od toga. Ovdje se na više od 2 000 četvornih metara ne prodaju samo namještaj, odjeća, kućanski uređaji i razne potrepštine za kućanstvo, igračke, knjige i još mnogo toga – čak oko 30 000 artikala koji čekaju drugi život u novom domu, već se organiziraju brojne radionice, a Berlinčani educiraju o kružnom gospodarstvu i sprječavanju nastanka otpada.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER