Grad Pula će sufinancirati provođenje mjera energetske učinkovitosti

Sufinancirat će se izrada projekata za solarnu elektranu te nabava novih kućanskih uređaja, električnih vozila i fotonaponskih modula

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić u srijedu je prihvatio Odluku o provođenju i sufinanciranju mjera energetske učinkovitosti na području grada Pule, nakon koje slijedi donošenje Odluke o raspisivanju Javnog poziv za dostavu prijava za sufinanciranje mjera energetske učinkovitosti na području grada.

Grad Pula, kao jedinica lokalne samouprave usmjerena na održiv razvoj i zelena rješenja, želi poticajnim sufinanciranjem potaknuti svoje građane na provođenje mjera energetske učinkovitosti nabavom novih kućanskih uređaja (hladnjaka, hladnjaka s ledenicom, ledenica, perilica posuđa, perilica rublja, sušilica rublja i klimatizacijskih uređaja) najviših energetskih razreda A, B ili C, nabavom novih električnih vozila (električni bicikli, vozila kategorije L1 – mopedi, vozila kategorije L3 –motocikli), uslugom izrade glavnog projekta za solarnu elektranu u mrežnom radu za obiteljske kuće i nabavom novih fotonaponskih sunčanih modula.

Ovim se mjerama utječe na smanjenje potrošnje energije iz neobnovljivih izvora, potiče korištenje solarne energije, kao obnovljivog izvora, te na smanjenje emisija stakleničkih plinova.  

Za provođenje mjera energetske učinkovitosti  Grad Pula je u ovoj proračunskoj godini osigurao iznos od 250.000,00 kuna. Provođenje mjera energetske učinkovitosti sufinancirat će se u iznosu od 700,00 kn po pojedinom kućanskom uređaju, 2.500,00 kn po pojedinom električnom vozilu, maksimalno 3.000,00 kn, ali ne više od 30 % za uslugu izrade glavnog projekta za solarnu elektranu u mrežnom radu za obiteljsku kuću, te maksimalno 10.000,00 kn, ali ne više od 35 % za nabavu novih fotonaponskih sunčanih modula.

Grad Pula / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Grad Pula pokreće projekt solarizacije krovova javnih zgrada

Grad Pula će suradnjom s Regionalnom energetskom agencijom Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA) dobiti detaljnu razradu podataka za solarizaciju krovova, kao i uvid u ukupni potencijal javnih građevina za ugradnju fotonaponskih panela na krovove te primjenu solarne energije s ciljem stvaranja bitnih ušteda na računima za struju i smanjenju emisije stakleničkih plinova.

Grad Pula pokreće kampanju „Sunčana utičnica“

Kampanjom „Sunčana utičnica“ građanima Pule će se nastojati pružiti kvalitetne informacije i savjeti o mogućnostima korištenja solarne energije u kućanstvima.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER