Grad Pula aktivirao aplikaciju Smart Pula za bolju komunikaciju građana s gradskim službama

Hvalevrijedni potezi nove pulske gradske uprave

S ciljem postizanja kvalitetnije komunikacije s građanima Grad Pula je ažurirao svoje komunikacijske kanale

Kako bi se poboljšala komunikacija s građanima, nova pulska gradska uprava je posljednjih tjedana, između ostalog, radila i na osmišljavanju i uspostavljanju brže, efikasnije  i uspješnije komunikacije. Tako se od 1. rujna svi upiti građana Gradu Puli mogu uputiti putem više komunikacijskih mogućnosti.

Svoje upite i/ili prijedloge građani prvenstveno mogu slati putem aplikacije Smart Pula, a oni će se po zaprimanju proslijediti na rješavanje nadležnoj gradskoj službi ili trgovačkom društvu na koje se odnosi pitanje ili problematika, ističe se u priopćenju Grada Pule.

Osim toga, na internetskim stranicama www.pula.hr postavljen je online obrazac „Vaša pitanja“ putem kojeg građani na vrlo jednostavan i brz način mogu uputiti svoja pitanja koja će se promptno uputiti na rješavanje. Obrazac se može pronaći pod E-usluge i eZahtjevi. Također, svoje upite i prijedloge građani mogu dostaviti i putem e-maila info@pula.hr.

Građani Pule kreiraju proračun

Od 3. do 13. rujna 2021. Grad Pula u osmišljavanje Proračuna za 2022. godinu, putem Vijeća mjesnih odbora, uključuje i svoje građane u sklopu akcije „Građani kreiraju proračun“. U tom razdoblju građani će svoje prijedloge moći iznijeti u mjesnom odboru kojem pripadaju i to u vremenu od 17.00 do 19.00 sati i subotom od 10.00 do 12.00 sati. Vijeće svakog mjesnog odbora stoga treba organizirati dežurstvo, na način da jedan od članova Vijeća u sjedištu mjesnog odbora u naznačenom vremenu zaprima prijedloge i primjedbe građana, odnosno sastavi bilješku o usmeno iznijetim prijedlozima.

Vijeće mjesnog odbora na svojoj oglasnoj ploči i drugim raspoloživim mjestima komunikacije, primjerice na društvenim mrežama, pravovremeno će oglasiti provedbu ove aktivnosti s naznakom dežurstva te pozvati građane da se odazovu.

Nakon 13. rujna 2021. objedinit će se svi pristigli prijedlozi te će se u utorak 21. rujna održati javna tribina, uz prisustvo gradonačelnika Filipa Zoričića i pročelnika nadležnih upravnih odjela te predsjednika svih Vijeća mjesnih odbora. Na tribini će se razmatrati prijedlozi i utvrđivati mogućnosti njihovog uvrštenja u Proračun.

Grad Pula stoga poziva građane da se uključe u što većem broju kako bi doprinijeli izradi što kvalitetnijeg Proračuna za 2022. godinu - upravo prema potrebama građana.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

PARK(ing) DAY je dan za druženje u kvartovskim oazama!

Ovog petka, 17. rujna, u Beču i u gradovima diljem svijeta obilježava se PARK(ing) DAY 2021. Motorna vozila ustupaju mjesto stanovnicima gradskih četvrti, a parkirališna mjesta pretvaraju se u ugodan prostor za druženje u susjedstvu i organizaciju raznih aktivnosti i događaja.

Pula: Rasprava na temu mladih i budućnost obrazovanja

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj organizira raspravu na temu mladih i budućnosti obrazovanja koja će se održati u Puli  u utorak 7. rujna s početkom u 9 sati, u prostorijama Zajednice Talijana Circolo (Carrarina ul. 1).

U Puli održana rasprava na temu mladih i budućnost obrazovanja

Kako što bolje iskoristiti europska sredstva koja su na raspolaganju hrvatskim obrazovnim ustanovama, na koji način povezati sustave obrazovanja s potrebama tržišta rada te omogućiti podizanje studentskog standarda - to su samo neke od tema o kojima se raspravljalo na panelu Mladi i budućnost obrazovanja koju je Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj organizirao u Puli.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER