U dvorištu riječkog Dječjeg vrtića Baredice posađena stabla jabuke, šljive i trešnje

Stabla su posađena u sklopu kampanje „Zasadi stablo, ne budi panj“

U sklopu kampanje „Zasadi stablo, ne budi panj“, Grad Rijeka i KD Čistoća donirali su oko stotinu stabala koja će se posaditi u dvorištima i vrtovima riječkih vrtića i osnovnih škola.

Stabla su posađena u sklopu kampanje „Zasadi stablo, ne budi panj“, nacionalne kampanje koja se provodi s ciljem razvoja ekološke svijesti, izgradnje pozitivnih stavova vezanih uz održivi razvoj te poticanja na odgovornost o brizi za okoliš i za budućnost lokalne, ali i globalne zajednice.

Grad Rijeka u ovoj akciji sudjeluje četvrtu godinu zaredom. Stabla jabuke, šljive i trešnje u Dječjem vrtiću Baredice, koji je otvoren 1. listopada ove godine i koji polazi dvadesetero djece jasličke dobi, posadili su riječki gradonačelnik Marko Filipović, ravnateljica Dječjeg vrtića Rijeka Davorka Guštin, direktorica KD Čistoće Jasna Kukuljan i voditeljica CPO-a Zamet Patricija Vitori.

„Drago mi je što smo danas ovdje i što sadnjom stabala potičemo i učimo naše najmlađe sugrađane da se brinu o zelenim površinama, a naš je zadatak da zelene površine održavamo i da ih širimo u našem gradu. Zelenilo, osim što doprinosi smanjenju emisija CO2 i smanjenju karbonskog otiska, čini naš grad ljepšim i ugodnijim mjestom za život“, istaknuo je riječki gradonačelnik Marko Filipović.

Marko Filipović, Davorka Guštin i Jasna Kukuljan © Grad Rijeka

Kako je objasnila Jasna Kukuljan, ove godine je u sklopu kampanje donirano 60 sadnica voćki i 40 stabala maslina koje se sve više sade u urbanim sredinama. „Rado smo se, kao i Grad Rijeka odazvali ovoj akciji i planiramo to raditi i u budućnosti“, rekla je Jasna Kukuljan.

Ravnateljica DV Rijeka Davorka Guštin objasnila je kako će se sva donirana stabla u riječkim vrtićima posaditi do kraja godine. „Sretni smo da i naša djeca mogu sudjelovati u cijelom tom procesu, da sa svojim odgojiteljicama sada mogu posađena stabla njegovati, zalijevati i čekati prve plodove“, rekla je Davorka Guštin.

Kampanja „Zasadi stablo, ne budi panj” započela je 2019. godine s namjerom poticanja građana na sadnju stablašica kao prvi korak prema rješenju ublažavanja klimatskih promjena, a samo je te godine zasađeno preko 60.000 stabala, ističu u riječkoj gradskoj upravi.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER