Ispunite upitnik o načinu vrtlarenja i raznolikosti kukaca u vrtovima

Izdvojite malo vremena za ispunjavanje upitnika o vrtlarskim navikama i ekološkoj svijesti vlasnika vrtova srednje, istočne i sjeverne Europe

Upitnik je dio međunarodnog projekta kojim se istražuju navike u zaštiti bilja u vrtovima te čimbenici koji utječu na vrtlarsku praksu u deset zemalja EU-a. Njime se želi proširiti trenutačno znanje o motivaciji za vrtlarenjem i vrtlarskim praksama te dobiti uvid u stanje raznolikosti kukaca u vrtovima.

Hrvatsko ekološko društvo poziva vas da izdvojite malo vremena za ispunjavanje upitnika o vrtlarskim navikama i ekološkoj svijesti vlasnika vrtova u Češkoj, Estoniji, Hrvatskoj, Mađarskoj, Litvi, Latviji, Poljskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj i Sloveniji. Ovim upitnikom se, u suradnji s ostalim stručnjacima na projektu, žele istražiti navike u vrtlarskoj praksi vezano za zaštitu bilja i utvrditi čimbenici koji utječu na vrtlarsku praksu, kao i dobiti uvid u motivaciju za bavljenjem vrtlarstvom i očuvanje raznolikosti kukaca u našim vrtovima.

Za ispunjavanje upitnika potrebno je svega 10-12 minuta, sudjelovanje je potpuno anonimno, a upitnik je dostupan na hrvatskom jeziku putem sljedeće poveznice.

Potrebno je ispuniti po jedan upitnik za svaki vrt koji obrađujete, odnosno ako obrađujete više vrtova upitnik možete ispuniti više puta. Kako bi se osigurala reprezentativnost podataka podijelite poziv Hrvatskog ekološkog društva sa svojim prijateljima vrtlarima.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Dario Juričan sa suradnicima predstavio novu zagrebačku udrugu Zeleni inkubator

Nova udruga osnovana je s ciljem poticanja održivog razvoja i novih tehnologija proizvodnje hrane, a bavit će se edukacijom građana i ekološkim uzgojem hrane u dijelu nekadašnjeg „Bandićevog vrta“ na zagrebačkoj Savici. Na prezentaciji je predstavljen i novi dugometražni filmski projekt „Pojesti“ koji se bavi suvremenim tehnologijama uzgoja hrane.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER