Tvrtka Ingka Centers odabrala Pariz za nastavak rasta

Ingka Group preuzima pariške poslovno-trgovačke centre Italie Deux, ItaliK i Apollo

Preko 85 000 m² prvoklasnog maloprodajnog i uredskog prostora ujedinit će se u suvremeno urbano mjesto okupljanja

Ingka Centres, dio Ingka Grupe koja također uključuje tvrtke IKEA Retail i IngkaInvestments, danas je najavio preuzimanje trgovačkog centra Italie Deux, jednog od najvećih koji se nalaze u središtu francuskog glavnog grada. Uz navedeni trgovački centar na trgu Place d'Italie, tvrtka Ingka Centres preuzima i nedavno obnovljeni i prošireni susjedni trgovački centar ItaliK i uredski kompleks Apollo. Sva tri poslovno-trgovačka centra bit će ujedinjena u prvi suvremeni centar tvrtke Ingka Centres u Francuskoj s 85 000 m² prvoklasnog maloprodajnog i uredskog prostora. U skladu s tvrtkinom ambicijom postizanja 100-postotnog napajanja obnovljivom energijom do 2030. godine, održivost novog centra bit će u prvom planu.

Budući poslovno-trgovački centar predstavljat će kombinaciju vodećih brendova iz područja maloprodaje, ugostiteljstva te rekreacije i zabave, a očekuje se da će privući više od 11 milijuna posjetitelja godišnje. Trenutačni maloprodajni zakupci uključuju trgovine kao što su Zara, Sephora i Carrefour, a uz kazališnu dvoranu Le 13èmeArt s tisuću sjedala, novi centar treba postati novo kulturno središte Pariza.

  • Italie Deux na pariškom trgu Place d'Italie © Ingka Centres

Riječ je o četvrtoj akviziciji tvrtke Ingka Centres, nakon centra Livat Hammersmith u središtu Londona, koji je nedavno proslavio svoju prvu godišnjicu, te sličnih trgovačkih centara u Torontu i San Franciscu. Ingka Centers također planira preuzimanja većih novoizgrađenih trgovačkih centara na tržištima Indije i Kine, prilagođavajući svoj pristup lokalnim potrebama.

„Pariz je poznat po svojoj jedinstvenoj atmosferi koja okuplja ljude i nadahnjuje sjajne ideje. Italie Deux jedno je od vrhunskih maloprodajnih centara u Parizu koji je poznat po svojoj mješovitoj ponude shoppinga, gastronomije i kulture, a mi smo uzbuđeni što ćemo nastaviti razvijati njegovu ponudu s pristupačnim, održivim asortimanom maloprodaje, kulinarskih iskustava i raznih pogodnosti kako bismo pomogli našim partnerima i zajednicama da napreduju.“ – izjavila je Cindy Andersen, direktorica tvrtke Ingka Centres.

Novi trgovački centar uključivat će i uredski kompleks Apollo, koji će nakon renoviranja raspolagati s oko 18 000 m² najsuvremenijeg uredskog prostora raspoređenog na devet razina s vanjskim i krovnim gastronomskim prostorima, terasama pa čak i dijelom namijenjenom za urbanu poljoprivredu u kojem bi se trebalo uzgajati voće i povrće za potrebe opskrbe kavana i restorana u novom pariškom Ingka Centru.

  • © Ingka Centres

„Živopisni prostori za slobodno vrijeme i trgovine u blizini radnog mjesta sada se smatraju bitnim elementom ponude poslodavaca. Jako nas raduje što ćemo spajanjem ova tri prostora stvoriti novi ujedinjeni prostor u kojem Parižani mogu kupovati, raditi, zabavljati se i uživati u svakodnevnom životu na održive načine.“ – dodala je Cindy Andersen.

Novi Ingka Centar nalazi se na trgu Place d’Italie, u srcu gusto naseljenog 13. pariškog arondismana. Izvrsna prometna povezanost zahvaljujući tri linije podzemne željeznice i 1 500 parkirnih mjesta čine ga lako dostupnim za 2,2 milijuna ljudi koji žive u blizini. Na pješačkoj udaljenosti nalazi se mnoštvo drugih sadržaja i pariških znamenitosti, kao i obližnja slikovita Latinska četvrt (Quartier Latin) sa Sveučilištem Sorbonne.

S.F. / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Berlinska robna kuća NochMall postavlja nove standarde u održivoj kupovini

NochMall je prva robna kuća rabljene robe u Berlinu, ali i puno više od toga. Ovdje se na više od 2 000 četvornih metara ne prodaju samo namještaj, odjeća, kućanski uređaji i razne potrepštine za kućanstvo, igračke, knjige i još mnogo toga – čak oko 30 000 artikala koji čekaju drugi život u novom domu, već se organiziraju brojne radionice, a Berlinčani educiraju o kružnom gospodarstvu i sprječavanju nastanka otpada.

IKEA nastavlja s prodajom rabljenog namještaja u švedskom centru ReTuna Återbruksgalleria

Prošle godine u second hand trgovačkom centru ReTuna Återbruksgalleria svoju trgovinu otvorio je i švedski gigant namještaja IKEA. Budućnost trgovine u početku nije bila posve sigurna te se planirao samo probni šestomjesečni rad. Nasreću, trgovina je ostala otvorena tijekom cijele pandemijske godine, a dobra je vijest da će raditi i tijekom 2022. godine.

IKEA otvorila prvu gradsku trgovinu u Danskoj

Nova inovativna IKEA gradska trgovina u središtu Kopenhagena raspolaže sa zelenim krovom, 250 stabala, 1 450 četvornih metara solarnih panela i parkiralištem za 500 bicikala.

Prvi svjetski trgovački centar u kojem su svi proizvodi reciklirani

Veliki trgovački centri nisu baš uobičajeni primjeri održivosti. No ipak, jedan se švedski trgovački centar već nekoliko godina uspješno suprotstavlja masovnoj proizvodnji i konzumerizmu te mijenja ponašanje potrošača u smjeru održivosti i zaštite klime. Sve što se u ovom trgovačkom centru prodaje, proizvodi se isključivo od recikliranih materijala.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER