Graz raspolaže s gotovo 150 javnih slavina s besplatnom pitkom vodom

Novi model fontana za piće postavlja se duž najfrekventnijih staza za trčanje i biciklizam, ali i u središtu grada

U glavnom gradu Štajerske neprestano se širi mreža punktova s besplatnom pitkom, a ove godine slavine će se postaviti na još nekoliko lokacija. Radnici Holdinga Graz neumorno rade kako bi sve ponovno bile u funkciji uoči Uskrsa.

Graz trenutačno raspolaže s gotovo 150 javnih slavina s besplatnom pitkom vodom koje građanima omogućuju osvježenje u pokretu od početka travnja pa sve do početka studenog svake godine. Tako će i ove godine sve proraditi do Uskrsa i utažiti žeđ brojnih šetača, trkača i biciklista, ali i njihovih četveronožnih ljubimaca.

Holding Graz Wasserwirtschaft razvio je novi model fontane za piće i postavio ih duž najfrekventnijih staza za trčanje i biciklizam. U međuvremenu je ovaj novi model postao vrlo popularan i na javnim mjestima, u školskim dvorištima i na igralištima, ali i na drugim lokacijama diljem Graza.

Model ima prilično jednostavan dizajn, gotovo ne zahtijeva održavanje i otporan je na vandalizam. Zahvaljujući reflektirajućim trakama i postavljanju u blizini uličnih svjetiljki, slavine su lako uočljive i u noćnim satima. Sve njihove lokacije dostupne su na interaktivnoj karti na mrežnim stranicama Graz Holdinga.

Cijena jedne slavine i njene instalacije iznosi 1.600 eura, a kako ih postavljaju radnici Graz Holdinga pogledajte u priloženom videu.

S.F. / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Ipak je lakše ponovno napuniti bocu vode, zar ne?

Pariška komunalna tvrtka za proizvodnju i distribuciju vode Eau de Paris pokrenula je novu kampanju koja ima za cilj potaknuti smanjenje upotrebe štetne jednokratne plastike i konzumaciju besplatno dostupne pitke vode u javnom prostoru.

U središtu Graza gradi se nova dvokolosiječna tramvajska pruga

Nova tramvajska pruga u skoroj budućnosti prometno će rasteretiti središte štajerske prijestolnice i unaprijediti javni gradski prijevoz. Projekt proširenja gradske tramvajske mreže podržava 70 % građana, dok 63 % njih smatra da će se njegovom provedbom središte grada značajno prometno rasteretiti.

Umjetnost u pijesku na glavnom trgu u Grazu

Umjetnici Marielle Heessels, Charlotte Koster, David Enguerrand i Leonardo Ugolini izrađivali su skulpture u pijesku tijekom pet dana, a njihov rad na glavnom trgu u Grazu mogli su pratiti brojni posjetitelji.

Tko odvaja otpad, donosi pravu odluku!

Učinite gradski krajolik Graza još čistijim i urednijim jednostavnim korištenjem mobilne aplikacije „Schau auf Graz“, poručuju građanima glavnog štajerskog grada iz Holdinga Graz.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER