Tribine o gospodarenju otpadom za ugostitelje i građane Trogira

Tribine su besplatne i namijenjene svim ugostiteljima i građanima Trogira

S obzirom na važnost i aktualnost teme gospodarenja otpadom za ugostitelje, Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce i Trogir Holding d.o.o. pozivaju sve ugostitelje na području stare jezgre grada Trogira u srijedu 19. travnja na tribinu o gospodarenju otpadom za ugostitelje i u petak 21. travnja na tribinu o gospodarenju otpadom za građane.

Tribina o gospodarenju otpadom za ugostitelje održat će se u srijedu 19. travnja, od 13:00 do 14:30 sati u Gradskoj vijećnici Trogir na adresi Trg Ivana Pavla II.

Tribinu će voditi Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce i Danijel Kukoč, predsjednik uprave Trogir Holdinga d.o.o. te upoznati sudionike s zakonodavnim okvirom postupanja s otpadom, novim načinom prikupljanja i postupanja otpadom u staroj gradskoj jezgri grada Trogira. Također, ugostitelji će moći saznati koja su to rješenja za smanjenje otpada u ugostiteljstvu s naglaskom na SUP Direktivu.

Ova tribina je iznimna prilika za sve ugostitelje koji su još uvijek u procesu otvaranja svojih objekata, jer će dobiti pravovremene informacije o novim propisima i načinima gospodarenja otpadom. S obzirom na nove promjene u gradu Trogiru vezane uz obveze i načine gospodarenja otpadom u ugostiteljskim objektima, pozivaju se svi zainteresirani da se informiraju i prilagode na vrijeme.

Dodatno, u petak 21. travnja, od 18:00 do 19:30 sati, u Gradskoj vijećnici Trogir održat će se i prva  tribina o gospodarenju otpadom za građane. Na njoj će se građani moći upoznati sa zakonodavnom okvirom gospodarenja otpadom, načinima gospodarenja otpadom u gradu Trogiru, mogućnostima koje stanovnici imaju i načinima smanjenja računa pravilnim postupanjem s otpadom.

Nakon uvodnog dijela i prezentacije, planirana je i panel rasprava s vrhunskim stručnjacima iz područja gospodarenja otpadom. Na panelu će sudjelovati Predsjednik uprave Trogir holdinga Danijel Kukoč, dipl. iur. univ. spec. oec., Marko Košak (Zelena Akcija FoE) i odvjetnica Andrea Tvrdić (Zajednički odvjetnički ured Krstulović i Tvrdić).

Kako ističu u Udruzi Sunce, ova tribina predstavlja jedinstvenu priliku za građane da se informiraju o svim aspektima gospodarenja otpadom, uključujući načine prikupljanja i odlaganja otpada te kako na najbolji način smanjiti troškove. Stoga se pozivaju svi građane koji žele saznati kako mogu doprinijeti stvaranju čistijeg i zdravijeg okoliša da se pridruže tribini za građane i budu dio rješenja za gospodarenje otpadom u gradu Trogiru.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Ipak je lakše ponovno napuniti bocu vode, zar ne?

Pariška komunalna tvrtka za proizvodnju i distribuciju vode Eau de Paris pokrenula je novu kampanju koja ima za cilj potaknuti smanjenje upotrebe štetne jednokratne plastike i konzumaciju besplatno dostupne pitke vode u javnom prostoru.

Nakon Dubrovnika i Trogir ograničio korištenje jednokratne plastike!

U okviru projekta „Plastic Smart Cities” Udruge Sunce, Gradsko vijeće Grada Trogira je na svojoj posljednjoj sjednici, održanoj 5. listopada 2021., usvojilo Odluku o ograničavanju korištenja jednokratne plastike za Grad Trogir te ustanove i trgovačka društva u (su)vlasništvu Grada, kao i sva javna događanja koja (su)organizira ili (su)financira Grad.

U Trogiru otvoreno reciklažno dvorište

U Trogiru je u ponedjeljak s radom započelo reciklažno dvorište, smješteno iznad stanice za tehnički pregled u Planom. Ukupna vrijednost projekta je oko 5,8 milijuna kuna (bez PDV-a) od kojih se 80 posto financiralo bespovratnim sredstvima iz Kohezijskog fonda, u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. preko Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dok je 20 posto troškova financirao Grad Trogir.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER