Sveta Nedelja dobiva atraktivan spremnik za odlaganje plastične ambalaže

Za čištiji okoliš

Povodom Dana planeta Zemlje (22. travnja), Grad Sveta Nedelja je u suradnji s Osnovnom školom Sveta Nedelja pokrenuo akciju u kojoj je nabavljena statua za prikupljanje PET ambalaže.

Skulptura ribe, ujedno spremnik za prikupljanje plastičnih boca, bit će postavljena ispred Osnovne škole Sveta Nedjelja u koji će učenici i djelatnici, ali i prolaznici, moći ubacivati PET ambalažu sve do kraja godine. Prikupljenim sredstvima od otkupa plastične ambalaže škola će financirati uređenje okoliša.

Skulptura ribe predstavlja zanimljiv model edukacije i podizanja svijesti djece i građana o važnosti recikliranja. Očuvanje okoliša i smanjenje količine odbačene plastike glavni su motiv i poruka ove akcije, a u sklopu školskog programa Domagoj Jakopović Ribafish održat će predavanje na satu geografije.

Postavljanje skulpture održat će se u utorak 25. travnja u 11:30 sati i to ispred glavnog ulaza u OŠ Sveta Nedjelja (Svetonedeljska 21). Na događaju će, uz učenike i djelatnike škole, sudjelovati zamjenik gradonačelnika Grada Svete Nedelje Gabrijel Deak i ravnatelj Osnovne škole Zvonimir Markić.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Riba & Ribafish za čišći okoliš

Povodom Dana planeta Zemlje, Grad Sveta Nedelja je u suradnji s Osnovnom školom Sveta Nedelja pokrenuo akciju u kojoj je nabavljena statua za prikupljanje PET ambalaže. Atraktivna skulptura ribe - spremnik za prikupljanje plastičnih boca, postavljena je u utorak ispred OŠ Sveta Nedjelja u koji će učenici i djelatnici, ali i prolaznici, moći ubacivati PET ambalažu.

Njemački problemi s plastičnim otpadom

Njemačka svake godine izvozi oko milijun tona plastičnog otpada u vrijednosti od oko 254 milijuna eura. To je više od bilo koje druge zemlje u EU.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER