Individualne konzultacije za sve Medulince zainteresirane za izgradnju vlastite solarne elektrane

Drugi susret s Vjeranom Piršićem na temu „Solarna energija za kućanstva“ održat će se u ponedjeljak 5. lipnja u Multimedijalnom centru Općine Medulin

Medulin će u ponedjeljak 5. lipnja ponovno ugostiti Vjerana Piršića iz udruge Eko Kvarner, koji će održati individualne konzultacije s mještanima na temu „Solarna energija za kućanstva“.

Vjeran Piršić, dugogodišnji aktivist i promotor održivog načina života, posebno za pitanja dobre energije i energetske neovisnosti građana, autor je priručnika „Moja energija, moja sloboda“ o tome kako izgraditi vlastitu fotonaponsku elektranu i postići gotovo energetsku neovisnost vlastite obitelji i/ili vlastitog gospodarskog subjekta.

 

Drugi, interaktivni susret o ovoj iznimno aktualnoj temi u obliku ciljanih individualnih konzultacija namijenjenih svim zainteresiranim mještanima, nadovezuje se na iznimno uspješno i odlično posjećeno uvodno predavanje o solarizaciji, energetskoj tranziciji i energetskoj neovisnosti, koje je Vjeran Piršić održao u studenom prošle godine u DVD domu u Medulinu.

Ovom prilikom mještani Medulina moći će dobiti precizne informacije o troškovima i učincima solarne, fotonaponske elektrane za pojedini objekt i kućanstvo, a temeljem provedbe konkretnih izračuna potrebne snage, troška instalacije i ušteda koje bi za svakoga instaliranje sustava dugoročno donijelo. Naglasak je, dakle, na konkretnim mogućnostima koje stoje na raspolaganju svakome tko želi krenuti put energetske slobode. Mještani će neposredno od stručnjaka s velikim iskustvom u ovom području moći dobiti odgovore na svoja pitanja, razjasniti nedoumice vezane za izgradnju solarne, fotonaponske elektrane za njihove objekte i kućanstva.

Kako bi što više mještana moglo dobiti jasne i potpune informacije te odgovore na svoja pitanja, organizatori mole da sa sobom ponesu dokumentaciju ili pak pripreme informaciju, ukoliko je to moguće, o godišnjoj potrošnji električne energije u eurima, kunama i/ili KWH, o tomu koliko (cca) velik krov imaju na svojim objektima i na koju je stranu okrenut te koliku imaju ugovorenu snagu s HEP-om (obično je 13.8 KWH).

Vodeći računa o radnom vremenu zaposlenih osoba, Vjeran Piršić će sa svojim suradnicima, projektantima sustava fotonaponskih elektrana za kućanstva, biti na raspolaganju za razgovor i konzultacije u Multimedijalnom centru Općine Medulin – 3mc-u na medulinskoj placi (Centar 58, Medulin), u ponedjeljak 5. lipnja 2023. od 13 do 17 sati.

Ulaz je za sve posjetitelje slobodan, konzultacije s Vjeranom Piršićem i suradnicima potpuno besplatne, a događaj kao aktivnost projekta „Od fragilnih do AGILNIH pojedinaca i zajednica" uz financijsku podršku Općine Medulin organizira udruga Sakramenski, i to kao dio programa Dana Općine Medulin.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Beč otvara tridesetu solarnu elektranu u vlasništvu građana!

U austrijskoj prijestolnici otvara se 30. solarna elektrana u vlasništvu građana pa se tim povodom u prodaju puštaju solarni paketi koje mogu kupiti stanovnici Beča. Investicijama se doprinosi zaštiti okoliša, a kupci dobivaju bonove za plaćanje računa struje ili unajmljivanje javnih bicikla.

Grad Pula pokreće kampanju „Sunčana utičnica“

Kampanjom „Sunčana utičnica“ građanima Pule će se nastojati pružiti kvalitetne informacije i savjeti o mogućnostima korištenja solarne energije u kućanstvima.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER