Uključite se u Europski tjedan održivog razvoja 2023. i prijavite svoje aktivnosti!

Europski tjedan održivog razvoja 2023. – još jedna godina, još jedna prilika za promicanje ciljeva održivog razvoja!

Aktivno se uključite i sudjelujte u devetom Tjednu održivog razvoja, koji će se odvijati u razdoblju od 18. rujna do 8. listopada 2023. Vrhunac Tjedna održat će se od 20. do 26. rujna 2023.

Sudjelujte i prijavite svoje aktivnosti vezane uz održivi razvoj i postanite dio ove europske inicijative. Promovirajte ciljeve održivog razvoja u vašoj školi/na fakultetu, udruzi/poduzeću, vašem kvartu, lokalnoj zajednici!

Što je Europski tjedan održivog razvoja (ETOR)?

ETOR je europska inicijativa za poticanje i stvaranje vidljivih aktivnosti, projekata i događaja koji promiču održivi razvoj i Globalne ciljeve održivog razvoja (GCOR). Kako bi se omogućila fleksibilnost organizatorima događanja u različitim europskim zemljama, na web stranici ETOR-a mogu se prijaviti i događaji koji će se održati u razdoblju od 18. rujna do 8. listopada 2022.

Tjedan održivog razvoja usredotočuje se na lokalne projekte održivosti te mnogim ljudima diljem Europe donosi svijest o pitanjima održivosti.

Ideje za aktivnosti

Edukativne radionice o održivom razvoju, volonterske akcije sadnje drveća / čišćenja okoliša,  izložbe, blogovi, vlogovi, video aktivizam, projekti održivosti u vlastitom domu, održivi umjetnički projekti, izazovi na društvenim mrežama, klimatski izazovi, virtualni događaji, online aktivnosti – sve su to načini na koje se možete uključiti i sudjelovati.

Dakle, okupite svoje prijatelje ili kolege, učenike ili studente i razmislite o tome kako možete postići najveći utjecaj, prijavite svoj događaj već danas te se pridružite europskom pokretu za postizanje Ciljeva održivog razvoja.

Tko se može prijaviti?

Prijaviti se mogu različiti organizatori – škole i fakulteti, mjesni odbori, gradovi i općine, organizacije civilnog društva, zaklade, inicijative, muzeji, istraživačke organizacije, poduzeća. Ili ih možete organizirati vi i vaši prijatelji! Pokažite javnosti kako doprinosite održivosti – što nas više sudjeluje, jača je poruka koju šaljemo!

Sudjelujte u inicijativi!

Razmislite koju biste inicijativu ili događaj mogli organizirati za promicanje održivog razvoja! Prijavite se!

  • Isplanirajte svoju inicijativu/događaj
  • Prijavite svoj događaj na https://esdw.eu/register/ kako biste se promovirali i svoj doprinos učinili vidljivim! Vaš događaj koji prijavljujete bit će vidljiv na web stranici nakon što ga odobri lokalni koordinator.
  • Podijelite svoj događaj na društvenim mrežama (Facebook, Instagram, Twitter itd.) koristeći hashtagove #ESDW2023 i #BudimoOdrživi. Promovirajte svoj događaj pomoću letaka i plakata dostupnih za preuzimanje!

Djelujte:

  • Inicijative će se odvijati u razdoblju od 18. rujna do 8. listopada!
  • Fotografirajte i podijelite svoja iskustva!
  • Potražite inicijative u vašoj blizini kako biste sudjelovali i istražili što se događa u cijeloj Europi!

ETOR koordinira ured Europske mreže za održivi razvoj (ESDN) u Institutu za upravljanje održivosti na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Beču. ODRAZ-Održivi razvoj zajednice je koordinator u Hrvatskoj.

Kontakt:

#BudimoOdrživi #ESDW2023

Dokumenti za preuzimanje:

Posjetite www.esdw.eu i otkrijte događaje u Hrvatskoj i drugim europskim zemljama!

VEZANE VIJESTI

Uključite se u Europski tjedan održivog razvoja 2022. i prijavite svoje aktivnosti!

Aktivno se uključite i sudjelujte u osmom po redu Tjednu održivog razvoja, koji će se odvijati u razdoblju od 18. rujna do 8. listopada 2022. Vrhunac Tjedna održat će se od 20. do 26. rujna. Sudjelujte i prijavite svoje aktivnosti vezane za održivi razvoj i ciljeve održivog razvoja i postanite dio ove europske inicijative!

Moj pogled na ciljeve održivog razvoja

Povodom obilježavanja Europskog tjedna održivog razvoja, ODRAZ poziva učenike srednjih škola na sudjelovanje u nagradnom natječaju „Moj pogled na ciljeve održivog razvoja“. Budite kreativni i maštoviti te crtežom, akvarelom ili u nekoj drugoj tehnici prikažete svoje viđenje jednog od 17 ciljeva i osvojite vrijedan poklon paket.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER