Promišljanje o održivosti središnjeg gradskog prostora - uz Ilicu i oko Ilice

ODRAZimo se održivo

ODRAZ - Održivi razvoj zajednice sudjeluje u Projektu Ilica: Q´ART sa željom da doprinese zamisli o oživljavanju napuštenih i zapuštenih prostora oko zagrebačke žile kucavice

Projekt Ilica: Q'ART (18.5.—25.5. 2018.) bavi se transformacijom napuštenih javnih prostora u središtu Zagreba, odnosno u njegovoj glavnoj ulici Ilici. Cilj je dugoročno promijeniti urbano iskustvo kroz društveno djelovanje umjetnika, udruga, sveučilišta, obrta i građana unutar zajednice.

 

Uz pomoć i sudjelovanje građana razmatrat će se kako se neiskorišten prostorni resurs može učiniti dostupnim, privlačnim i zanimljivim stanovnicima, posjetiteljima i turistima.

U utorak, dana 22. svibnja 2018., od 18:30-20:00 sati u uličnom prostoru Ilice 124, krenut će se s globalne razine i podsjetiti na sedamnaest globalnih ciljeva održivog razvoja, s naglaskom na cilj broj 11: Održivi gradovi i zajednice.

U interakciji će se razmijeniti mišljenja o pitanjima koja karakteriziraju održivi razvoj europskih gradskih prostora:

  • kvaliteta života u Ilici i oko nje - što je novo, što je nestalo, što nedostaje
  • kretanje Ilicom - kako se krećemo, dijeli li Ilica gradski prostor ili ga povezuje?
  • odnos prema okolišu - otpad, buka, čistoća zraka?
  • kako i koliko, kao građani, možemo utjecati na održivu budućnost Ilice i Zagreba? Što želimo promijeniti?

Također, planira se i prikazivanje kratkog animiranog filma, a organizatori će svim sudionicima darovati ODRAZ-ovu brošuru o Globalnim ciljevima održivog razvoja.

Program:

  • Animirani film „Što je to održivi razvoj˝
  • Prezentacija o održivom razvoju i Globalnim ciljevima održivog razvoja
  • Ilica - dijalog o održivom susjedstvu

Više informacija: Facebook eventProjekt Ilica: Q'ARTODRAZ

  • ODRAZ / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Projekt Ilica: Q'Art - Postavljanje crvenih križeva na Ilici

Projekt Ilica: Q'Art svoje rujansko izdanje najavljuje umjetničkom akcijom Aleksandra Battiste Ilića koji će 3. rujna, na šest lokacija ranjenoga centra Zagreba postaviti crvene platnene križeve kako bi tijekom deset dana, sve do 13. rujna, datuma održavanja događanja s bogatim programom na Ilici, motivirao građane na promišljanje o dubini i razmjerima krize, ali i na aktivaciju u smjeru zajedničkih napora za „izlječenje“ i novi, bolji početak za grad na svim razinama.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER