Slovenski Interenergo u srijedu otvara SE Bukovica

Nova solarna elektrana izgrađena je uz vjetropark Jasenice

Svečano otvaranje SE Bukovica najavljeno je za srijedu 4. listopada na području bivše Tvornice glinice Jadral u Općini Jasenice

Slovenska energetska grupa Interenergo u srijedu će predstaviti projekt izgradnje solarne elektrane Bukovica u Općini Jasenice u sjevernoj Dalmaciji, gdje je prije četiri godine pokrenut projekt vjetroparka Jasenice.

„Pridružit će nam se interni i eksterni partneri koji su s nama surađivali na projektu, s kojima ćemo zajedno proslaviti uspješan završetak faze izgradnje i pokretanje projekta te predstaviti naše planove daljnjeg razvoja obnovljivih izvora na tom području i u regiji.“ – navodi se u priopćenju slovenske energetske grupe Interenergo.

Događaju će prisustvovati predstavnici lokalne i regionalne samouprave, uključujući načelnika Općine Jasenice, Stipu Vulića, dok će direktor Interenerga Blaž Šterk i Danny Güthlein, član upravnog odbora austrijskog Kelaga, vlasničke tvrtke Interenerga, opisati prednosti i izazove projekta te predstaviti kako su izvedeni projekti na degradiranom području dobra praksa dodjeljivanja nove namjene područjima koja inače nisu u upotrebi.

Službeni dio događaja završit će svečanim otvorenjem postrojenja, koji će se uzvanicima predstaviti tijekom kratke šetnje kroz elektranu, najavljuju iz Interenerga.

Solarna elektrana Bukovica snage 6,25 MW godišnje će osigurati održivu energiju za oko 3 500 kućanstava.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Zadar dobio suvremene modele slavina s besplatnom pitkom vodom

Zadarska riva je u sklopu EU projekta „Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar - Poluotok” dobila i dvije slavine s besplatnom pitkom vodom čime je postignut značajan iskorak prema većem komunalnom i javnozdravstvenom standardu. Postavljeni modeli ispunjavaju sve suvremene zahtjeve, a dizajnirali su ih Nera Nejašmić Kozina i Petar Kozina iz zadarskog Studija PIN za arhitekturu i dizajn.

HEP kod Obrovca pustio u rad najveću sunčanu elektranu u Hrvatskoj

SE Obrovac vrijedna je 6,9 milijuna eura i trenutačno je najveća sunčana elektrana u komercijalnom pogonu u Hrvatskoj. Izgrađena je na području bivše tvornice glinice, a s godišnjom proizvodnjom električne energije od oko 11,3 milijuna kWh moći će zadovoljiti potrebe više od 3.500 kućanstava.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER