Beč poziva na sudjelovanje u Europskom tjednu regija i gradova

#EURegionsWeek

Godišnja manifestacija posvećena kohezijskoj politici predstavlja platformu za razmjenu znanja, ideja te rješenja problema. Održava se od 9. do 12. listopada u Bruxellesu, a Grad Beč poziva na sudjelovanje na događanjima čiji je suorganizator.

Manifestacija Europski tjedan regija i gradova održava se svake godine u Bruxellesu, a zamišljena je kao dijalog između političara i stručnjaka kojim bi se poboljšala svakodnevna kohezijska politika na razini EU-a. Na prošlogodišnjem događanju održana su 272 sastanka s više od 20 000 sudionika koji su imali mogućnost razmijeniti znanja, ideje i rješenja problema s kojima se suočavaju zemlje i gradovi dunavske regije. Manifestacija osim toga omogućuje stvaranje novih te unapređenje postojećih veza među regijama i gradovima.

Grad Beč kao koordinator Prioritetnog područja 10 „Institucijski kapaciteti i kooperacija“ u okviru Strategije EU-a za dunavsku regiju (EUSDR) poziva na online sudjelovanje u pojedinim programima u okviru Europskog tjedna regija i gradova. Tako će između ostalog sudionici u sklopu programa na primjeru četiri pametne zajednice naučiti kako one surađuju, povećavaju vidljivost regije te jačaju sposobnost zadržavanja talenta. Osiguravanje kvalitetne zdravstvene skrbi je u doba preopterećenih zdravstvenih sustava i nedostatka stručnog osoblja velik izazov. Kako prekogranična suradnja i digitalizacija mogu pridonijeti izradi zdravstvenog sustava usmjerenog k pacijentima također je jedna od programskih točaka manifestacije.

  • Dunav / Pixabay

Grad Beč usto poziva na sudjelovanje na predstojeća događanja koja će se održati u Sloveniji kao predsjedavajućoj zemlji Strategije EU-a za dunavsku regiju. Pod motom „Oporavak Ukrajine prema članstvu EU-a“ 23. listopada održat će se 10. Dan sudjelovanja dunavskih zemalja, a 24. i 25. listopada 12. godišnji forum Strategije EU-a za dunavsku regiju.

Od studenog 2023. do prosinca 2024. godine Austrija će preuzeti predsjedanje Strategijom EU-a za dunavsku regiju pa će se ova događanja održati u Beču.

City of Vienna | International Offices – Zagreb / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Interreg Dunav – poziv na informativni dan i najava 4. Poziva na dostavu projektnih prijedloga

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u ulozi Nacionalnog tijela u suradnji sa Zajedničkim tajništvom Programa Dunav, poziva sve zainteresirane na sudjelovanje na informativnom danu koji će se održati sa svrhom upoznavanja potencijalnih prijavitelja sa sadržajem Programa te pravovremene pripreme za prijavu na 3. Poziv na dostavu projektnih prijedloga.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER