Udomljavanje je fora

U akciji „Udomljavanje je fora“ sudjelovat će i članovi NVO koje se prvenstveno bave zbrinjavanjem slobodnoživućih mačaka

U subotu 28. listopada na Trgu bana Josipa Jelačića (ispod Splavnice) održat će se akcija „Udomljavanje je fora“ u organizaciji Grada Zagreba i Zoološkog vrta Grada Zagreba.

Ova akcija edukacijskog karaktera trajat će od 9 do 15 sati, a naglasak je na udomljavanju nezbrinutih životinja.

Uz predstavnike organizatora, u akciji će sudjelovati i članovi nevladinih organizacija koje se prvenstveno bave zbrinjavanjem slobodnoživućih mačaka.

Grad Zagreb pokrenuo je postupak izrade glavnog projekta za Sklonište za mačke te akciju sterilizacije slobodnoživućih mačaka u Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu, s ciljem kvalitetnog upravljanja populacijom tih životinja na području Grada Zagreba.

Javnosti će biti predstavljena nova oprema za terenske ekipe Skloništa u Dumovcu, tzv. hvatači te novo motorno vozilo za prijevoz životinja. Vrijednost novonabavljenog vozila je 26.500,00 eura, a nove opreme 9.500,00 eura. Vozilo i oprema sufinancirani su sredstvima Europske unije koja su osigurana u sklopu provedbe projekta „Oporavilište za divlje životinje – Modernizacija Zoološkog vrta grada Zagreba III. faza”.

Podsjetimo, realizacijom projekta „Oporavilište za divlje životinje – Modernizacija Zoološkog vrta grada Zagreba III. faza” Zagreb će dobiti prvi objekt koji osigurava mogućnost smještaja divljih životinjskih vrsta u vlasništvu Grada Zagreba. Važan je i dio objekta namijenjen pojedinačnom držanju pasa, kojim će se značajno ojačati komunalna opremljenost i učinkovito provoditi mjere zaštite životinja, ali i zdravlja ljudi.

 

VEZANE VIJESTI

Europski jež osvaja njemačke billboarde

U posljednjih nekoliko tjedana diljem Njemačke mogu se vidjeti brojni plakati s ježom - životinjom 2024. godine. Nacionalnom kampanjom želi se skrenuti pozornost na važnost zaštite ove ugrožene divlje vrste, a građani se pozivaju na sudjelovanje dostavom fotografija i informacija o staništima s ciljem praćenja stanja populacije ježeva.

S radom počelo Oporavilište za divlje životinje u Dumovcu

Novo oporavilište za životinje, za zbrinjavanje divljih životinjskih vrsta i smještaj pasa, otvorili su danas u Dumovcu čelnici Grada Zagreba u društvu ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlića.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER