Udomljavanje je fora

U akciji „Udomljavanje je fora“ sudjelovat će i članovi NVO koje se prvenstveno bave zbrinjavanjem slobodnoživućih mačaka

U subotu 28. listopada na Trgu bana Josipa Jelačića (ispod Splavnice) održat će se akcija „Udomljavanje je fora“ u organizaciji Grada Zagreba i Zoološkog vrta Grada Zagreba.

Ova akcija edukacijskog karaktera trajat će od 9 do 15 sati, a naglasak je na udomljavanju nezbrinutih životinja.

Uz predstavnike organizatora, u akciji će sudjelovati i članovi nevladinih organizacija koje se prvenstveno bave zbrinjavanjem slobodnoživućih mačaka.

Grad Zagreb pokrenuo je postupak izrade glavnog projekta za Sklonište za mačke te akciju sterilizacije slobodnoživućih mačaka u Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu, s ciljem kvalitetnog upravljanja populacijom tih životinja na području Grada Zagreba.

Javnosti će biti predstavljena nova oprema za terenske ekipe Skloništa u Dumovcu, tzv. hvatači te novo motorno vozilo za prijevoz životinja. Vrijednost novonabavljenog vozila je 26.500,00 eura, a nove opreme 9.500,00 eura. Vozilo i oprema sufinancirani su sredstvima Europske unije koja su osigurana u sklopu provedbe projekta „Oporavilište za divlje životinje – Modernizacija Zoološkog vrta grada Zagreba III. faza”.

Podsjetimo, realizacijom projekta „Oporavilište za divlje životinje – Modernizacija Zoološkog vrta grada Zagreba III. faza” Zagreb će dobiti prvi objekt koji osigurava mogućnost smještaja divljih životinjskih vrsta u vlasništvu Grada Zagreba. Važan je i dio objekta namijenjen pojedinačnom držanju pasa, kojim će se značajno ojačati komunalna opremljenost i učinkovito provoditi mjere zaštite životinja, ali i zdravlja ljudi.

 

VEZANE VIJESTI

Lisica Fox Trot je nova maskota pariške zračne luke Orly

Proteklih dana jedna je francuska lisica postala prava zvijezda društvenih mreža. Vijest o lisici Fox Trot, nastanjenoj u pariškoj zračnoj luci Orly, ubrzo se proširila i medijima zahvaljujući fotografijama koje je krajem prošlog tjedna snimio Airbusov mehaničar Guillaume Isselin.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER