U Budimpešti danas „rođendanska“ cijena javnog prijevoza

Posebna cijena javnog prijevoza povodom 150. obljetnice mađarske metropole

Budimpešta svoj 150. rođendan obilježava nizom aktivnosti, promocija i popusta za stanovnike i turiste na brojnim lokacijama, s obiljem iznenađenja i neobičnim programima. Između ostalog, karta za javni prijevoz može se kupiti za samo 0,40 eura.

„Budimpešta ove godine slavi svoj 150. rođendan. Pridružujemo se brojnim aktivnostima i svečanostima obilježavanja ove velike obljetnice te našim korisnicima nudimo posebno povoljnu cijenu javnog prijevoza. Dana 17. studenog „rođendanska“ karta po cijeni od 150 HUF (0,40 eura) omogućuje neograničeno putovanje na svim linijama BKK-a tijekom cijelog dana“, stoji u priopćenju budimpeštanskog javnog prijevoznika Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Ova karta u prodaji je od 14. studenog 2023. i to putem BudapestGO i drugih mobilnih aplikacija za prodaju karata.

BKK je poručio kako je ovo savršena prilika za sve građane i turiste da se upoznaju s javnim prijevozom glavnog grada. Aplikaciju BudapestGO već je preuzelo više od 3,5 milijuna ljudi, a redovito je koristi više od milijun korisnika.

Podsjetimo, suvremena mađarska prijestolnica nastala je dana 17. studenog 1873. spajanjem Budima i Óbude s desne te Pešte s lijeve obale Dunava. Ujedinjenje je bio značajan korak u mađarskoj povijesti, a Budimpešta se ubrzano razvijala kao političko, gospodarsko i kulturno središte cijele tadašnje Ugarske, kao i dvojne monarhije Austro-Ugarske.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Rekordan broj biciklist(ic)a na ulicama Budimpešte

Porast biciklističkog prometa bilježi se od početka pandemije, a u kolovozu 2022. ostvaren je rast od 15 % u odnosu na isti mjesec 2019. godine, izvijestio je budimpeštanski javni prijevoznik BKK - Budapesti Közlekedési Központ.

Budimpešta ima priliku napraviti važan korak prema zelenijoj budućnosti

Jedan od simbola mađarskog glavnog grada, veličanstveni Lančani most, zbog obnove je zatvoren za promet osobnih automobila već više od dvije godine. Aktualna gradska vlast na čelu s gradonačelnikom Budimpešte Gergelyjem Karácsonyjem smatra da bi tako trebalo ostati i ubuduće jer bi se time omogućila realizacija projekata uređenja i ozelenjavanja javnog prostora u neposrednoj blizini mosta.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER