U Budimpešti danas „rođendanska“ cijena javnog prijevoza

Posebna cijena javnog prijevoza povodom 150. obljetnice mađarske metropole

Budimpešta svoj 150. rođendan obilježava nizom aktivnosti, promocija i popusta za stanovnike i turiste na brojnim lokacijama, s obiljem iznenađenja i neobičnim programima. Između ostalog, karta za javni prijevoz može se kupiti za samo 0,40 eura.

„Budimpešta ove godine slavi svoj 150. rođendan. Pridružujemo se brojnim aktivnostima i svečanostima obilježavanja ove velike obljetnice te našim korisnicima nudimo posebno povoljnu cijenu javnog prijevoza. Dana 17. studenog „rođendanska“ karta po cijeni od 150 HUF (0,40 eura) omogućuje neograničeno putovanje na svim linijama BKK-a tijekom cijelog dana“, stoji u priopćenju budimpeštanskog javnog prijevoznika Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Ova karta u prodaji je od 14. studenog 2023. i to putem BudapestGO i drugih mobilnih aplikacija za prodaju karata.

BKK je poručio kako je ovo savršena prilika za sve građane i turiste da se upoznaju s javnim prijevozom glavnog grada. Aplikaciju BudapestGO već je preuzelo više od 3,5 milijuna ljudi, a redovito je koristi više od milijun korisnika.

Podsjetimo, suvremena mađarska prijestolnica nastala je dana 17. studenog 1873. spajanjem Budima i Óbude s desne te Pešte s lijeve obale Dunava. Ujedinjenje je bio značajan korak u mađarskoj povijesti, a Budimpešta se ubrzano razvijala kao političko, gospodarsko i kulturno središte cijele tadašnje Ugarske, kao i dvojne monarhije Austro-Ugarske.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Novi prometni znakovi za suvremenije informiranje putnika u Budimpešti

Budimpeštansko poduzeće Budapesti Közlekedési Központ (BKK) nastavlja s obnovom i opremanjem stajališta javnog gradskog prijevoza, a suvremeniji prometni znakovi ovog tjedna postavljeni su i na stajalištima koji su bili poplavljeni tijekom nedavnog izlijevanja Dunava.

Suvremeni digitalni sustav informiranja putnika odsad i u budimpeštanskim autobusima

Nakon što je suvremeni digitalni sustav informiranja putnika uveden u tramvajima i trolejbusima te prigradskim vlakovima, budimpeštanski javni prijevoznik Budapesti Közlekedési Központ (BKK) počeo je i njegovim uvođenjem u gradskim autobusima. Tijekom vožnje autobusom putnici će odsad moći doznati sve informacije o mogućnostima presjedanja i nastavka putovanja u stvarnom vremenu.

Budimpešta počinje s postavljanjem uličnih bokseva za bicikle

Grad Budimpešta objavio je javni natječaj za nabavu i postavljanje tipskih bokseva za bicikle ispred višestambenih zgrada s nedostatkom zajedničkog spremišnog prostora. Zahvaljujući tome očekuje se povećanje sigurnosti, odnosno smanjenje broja krađa bicikala, ali i porast broja građana koji svakodnevno koriste bicikl kao prijevozno sredstvo.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER