Novi prometni znakovi za suvremenije informiranje putnika u Budimpešti

Radovi na obnovi i opremanju stajališta nisu prestali ni tijekom nedavne obrane od poplava

Budimpeštansko poduzeće Budapesti Közlekedési Központ (BKK) nastavlja s obnovom i opremanjem stajališta javnog gradskog prijevoza, a suvremeniji prometni znakovi ovog tjedna postavljeni su i na stajalištima koji su bili poplavljeni tijekom nedavnog izlijevanja Dunava.

Vodeći računa o navikama i potrebama korisnika budimpeštanskog javnog prijevoza, gradsko poduzeće Budapesti Közlekedési Központ (BKK) postavlja nove prometne znakove na tramvajskim i autobusnim stajalištima, čime se omogućuje jednostavnije i razumljivije informiranje putnika. Krajem tjedna novi znakovi postavljeni su i na stajalištima na trgu Batthyány tér i na Margaretinom mostu (Margit híd), koji su prošlog tjedna bili poplavljeni tijekom izlijevanja Dunava.

Modernizacija prometnih znakova dio je aktivnosti koje BKK postupno realizira u cijeloj mreži javnog prijevoza Budimpešte. U prošlosti je zaprimljeno više primjedbi korisnika javnog prijevoza zbog nepotpunih, istrošenih i nerazumljivih prometnih znakova koji se sada postupno zamjenjuju novima kako bi se putnicima pružile jasnije informacije. BKK ne samo da zamjenjuje dotrajale i oštećene znakove, već primjenjuje i nova rješenja na lokacijama gdje je to potrebno.

BKK koristi jedinstvene identifikacijske kodove kako bi se putnicima olakšalo putovanje, a posebno presjedanje na stajalištima gdje je moguće koristiti više linija javnog prijevoza. Na prometnim znakovima ističu se jasno vidljivi kodovi koji sadrže kombinaciju slova i/ili brojeva (kao što su A2, C5 ili 1, 2, 3 i sl.), a dostupni su i na web sučeljima BKK-a. Također, na stajalištima u blizini podvožnjaka slova označavaju odgovarajući izlaz iz podvožnjaka.

Također, ovo rješenje korisno je u slučaju izmjena u autobusnom prometu kada vozilo kreće s drugog stajališta. U tom slučaju, temeljem novih kodova, lakše je prepoznati na kojem stajalištu putnici mogu ući u autobus koji vozi na preusmjerenoj liniji.

U protekle dvije i pol godine BKK je unaprijedio informacije na više od 40 stajališta, a u nadolazećim tjednima i mjesecima stručnjaci ovog budimpeštanskog gradskog poduzeća nastavit će s radom na preostalim lokacijama.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Suvremeni digitalni sustav informiranja putnika odsad i u budimpeštanskim autobusima

Nakon što je suvremeni digitalni sustav informiranja putnika uveden u tramvajima i trolejbusima te prigradskim vlakovima, budimpeštanski javni prijevoznik Budapesti Közlekedési Központ (BKK) počeo je i njegovim uvođenjem u gradskim autobusima. Tijekom vožnje autobusom putnici će odsad moći doznati sve informacije o mogućnostima presjedanja i nastavka putovanja u stvarnom vremenu.

U Budimpešti danas „rođendanska“ cijena javnog prijevoza

Budimpešta svoj 150. rođendan obilježava nizom aktivnosti, promocija i popusta za stanovnike i turiste na brojnim lokacijama, s obiljem iznenađenja i neobičnim programima. Između ostalog, karta za javni prijevoz može se kupiti za samo 0,40 eura.

Budimpešta počinje s postavljanjem uličnih bokseva za bicikle

Grad Budimpešta objavio je javni natječaj za nabavu i postavljanje tipskih bokseva za bicikle ispred višestambenih zgrada s nedostatkom zajedničkog spremišnog prostora. Zahvaljujući tome očekuje se povećanje sigurnosti, odnosno smanjenje broja krađa bicikala, ali i porast broja građana koji svakodnevno koriste bicikl kao prijevozno sredstvo.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER