Udruga BIOM poziva na besplatnu radionicu o suzbijanju trovanja divljih životinja

Trovanje životinja je nezakonito i kažnjivo

Pozivaju se poljoprivrednici, stočari, lovci i svi zainteresirani građani da se pridruže besplatnoj radionici o suzbijanju trovanja divljih životinja koja će se održati u četvrtak 8. veljače u dvorani KIC Gospić s početkom u 19 sati.

„Nanošenje štete bioraznolikosti doprinosi izumiranju zavičajnih vrsta i narušava prirodnu ravnotežu, a tvari koje se koriste u trovanju ubijaju sve životinje koje s njima dođu u kontakt i predstavljaju opasnost za ljude. Ova sramotna i opasna praksa najkritičniji je problem u očuvanju prirode jer pogađa brojne ugrožene vrste“, ističu u udruzi Biom.

Međunarodni projekt BalkanDetox LIFE ima za cilj poboljšanje upravljanja incidentima trovanja i postizanje značajnog smanjenja smrtnosti pogođenih divljih vrsta životinja kroz suradnju s različitim nacionalnim i međunarodnim dionicima, kao i osvijestiti javnost o ovom problemu.

Udruga Biom jedan je od projektnih partnera, a u četvrtak 8. veljače u Kulturno informativnom centru u Gospiću s početkom 19 sati organizira besplatnu radionicu o suzbijanju trovanja divljih životinja.

Pozivaju se poljoprivrednici, stočari, lovci i svi zainteresirani građani da se pridruže ovoj radionici i saznaju više o ovoj važnoj temi koja se tiče svih nas.

 

VEZANE VIJESTI

Otrovom namijenjenim glodavcima pobili ptice

Pretjerano trovanje glodavaca, odnosno otrov bačen na njivama doveo je do velikog broja uginulih ptica, prvenstveno škanjaca, izvijestio je Agroklub.

Božićni horor - lički trovači ponovno u akciji!

Otkriven je novi pokušaj trovanja divljih životinja na području Mazina. Mrtvo tele napunjeno vrlo opasnim otrovom postavljeno je u pokušaju ubijanja vukova, no predstavlja veliki rizik za život svih divljih i domaćih životinja, ali i ljudi!

BalkanDetox LIFE: Novi projekt protiv ilegalnog trovanja divljih životinja

Cilj projekta koji financira program LIFE Europske unije je podizanje svijesti i jačanje nacionalnih kapaciteta za borbu protiv problema trovanja divljih životinja u zemljama Balkana. Trovanje je jedan od najvažnijih uzroka smrtnosti i smanjenja populacije brojnih ugroženih i zaštićenih vrsta.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER