Trening prepoznavanja ptica na Neretvi 2024.

Trening je besplatan i otvoren za sve bez obzira na predznanje, a za polaznike će se osigurati dalekozori i knjige za determinaciju ptica

Udruga Biom poziva sve zainteresirane da se uključe u trening prepoznavanja ptica na rijeci Neretvi. Trening će se odvijati tijekom 4. i 5. svibnja te 1. i 2. lipnja 2024. na području delte Neretve.

Udruga Biom poziva sve zainteresirane da se uključe u trening prepoznavanja ptica na Neretvi. Trening će se odvijati 4. i 5. svibnja te 1. i 2. lipnja 2024. na području delte Neretve. U sklopu treninga održat će se jedno uvodno online predavanje i dvije terenske edukacije. Sudionici će imati priliku vidjeti i naučiti prepoznavati vrste ptica česte u svojoj okolici, a uz malo sreće i one rijetke vrste po kojima su poznate lagune na ušću Neretve.

Na terenu će se učiti tehnike prepoznavanja vrsta ptica po izgledu i po glasanju. Trening je besplatan i otvoren za sve bez obzira na predznanje. Za polaznike će biti osigurani dalekozori i knjige za determinaciju ptica.

  • BirdID Neretva 2021. / Foto: M. Burić

Uvodno online predavanje i upoznavanje održat će se 3. svibnja u 18 sati. Tereni su predviđeni 4. i 5. svibnja te 1. i 2. lipnja 2024., no termini su podložni promjenama ovisno o vremenskim prilikama.

Boravak u prirodi ima značajno pozitivno djelovanje na raspoloženje, pridružite se stoga obilascima zanimljivih terena i uživajte u usvojenim znanjima. Svi zainteresirani mogu se prijaviti najkasnije do 29. travnja 2024. i to putem online prijavnice na sljedećoj poveznici.

VEZANE VIJESTI

Europski dani promatranja ptica na ušću Neretve

Tradicija Europskih dana promatranja ptica počela je još u listopadu 1993. godine, kada je zajedničko međunarodno promatranje ptica organizirano u 17 europskih zemalja uz sudjelovanje 17.119 ljubitelja ptica.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER