Ne propustite manifestaciju „Egzotičnim uzgojem protiv klimatskih promjena“

U Posedarju i Novigradu vas 21. i 22. kolovoza 2024. od 19 sati očekuju sajam domaćih proizvoda, degustacije i radionica oslikavanja platnenih torbi

Organizatori sajma LAG Bura, TZ Novigradsko more i Exotic King d.o.o. pozivaju vas da otkrijete kako „Egzotičnim uzgojem protiv klimatskih promjena“ možemo zajedno napraviti razliku.

Na sajmu će biti predstavljeni domaći autohtoni proizvodi te ekološko egzotično voće uzgojeno u Hrvatskoj. Pokrovitelji sajma su Europska unija, Zadarska županija te općine Novigrad, Posedarje i Poličnik. Ne propustite priliku da degustirate, naučite i podržite održive načine uzgoja koji mogu pomoći u borbi protiv klimatskih promjena.

Exotic King predstavit će prednosti i mogućnosti uzgoja ekološkog egzotičnog voća i povrća na našem području prema EIP principu na poticanje konkurentne i održive poljoprivrede koje „postiže više i bolje za manje“. Posebnost je što mi nemamo bolesti i insekte koji se susreću u tropskim klimama pa se biljke jednostavno mogu uzgajati i to ne samo kao egzotično voće već i kao ekološko, što je dodatna prednost na tržištu. Također, na svom uspješnom primjeru umrežavanja kooperanata pokazat će kako se zajedničkom suradnjom i umrežavanjem proizvodi ekološkog i global G.A.P. certifikata mogu plasirati na vanjska tržišta.

Na sajmu ćete imati priliku za besplatnu degustaciju piva od indijanske banane i afričke šljive. Imat ćete i priliku sudjelovati u radionici oslikavanja platnenih torbi paint&wine, a u 21 sat očekuje vas nastup klape Donat.

VEZANE VIJESTI

U Vrsima održana manifestacija „Egzotičnim uzgojem protiv klimatskih promjena“

Proteklog vikenda, u subotu i nedjelju 20. i 21. kolovoza, na glavnoj rivi u Vrsima kraj Zadra brojni posjetitelji mogli su kušati velik broj različitog egzotičnog voća poput pitaje, granadilje i marakuje, kao i drugih egzotičnih vrsta izloženih na prvom sajmu „Egzotičnim uzgojem protiv klimatskih promjena“, održanog pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede RH.

Ne propustite manifestaciju „Egzotičnim uzgojem protiv klimatskih promjena“

Organiziranjem sajma kojim se promoviraju lokalni proizvođači posjetitelji se potiču na kupnju lokalno uzgojenih namirnica. Kratkim lancima opskrbe smanjuje se ugljični otisak povezan s uzgojem, proizvodnjom, prijevozom i skladištenjem naše hrane – kako od potrošenih prirodnih resursa i onečišćenja okoliša, tako i do emitiranja stakleničkih plinova.

Pridružite se kampanji „Uklonimo prepreke za ekološku budućnost“

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom u partnerstvu s Hrvatskim savezom udruge ekoloških proizvođača provodi projekt „Budućnost je ekološka“ gdje je jedan od ciljeva doprinijeti razumijevanju specifičnih problema s kojima se susreću ekološki proizvođači i ukazati na potrebu njihovog cjelovitog rješavanja.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER