Donacijska izložba Srednje škole-Centar za odgoj i obrazovanje

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu do 6. siječnja 2019.

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu učenici Srednje škole – Centar za odgoj i obrazovanje postavili su reciklirani bor i prigodne reciklirane rukotvorine nastale u okviru rada u Učeničkoj zadruzi DAR-MAR.

Radovi polaznika ove učeničke zadruge Srednje škole – Centar za odgoj i obrazovanje mogu se pogledati i preuzeti uz donaciju u malom predvorju NSK do 6. siječnja 2019. godine. Donacije će biti predane ovoj zagrebačkoj školi u kojoj se obrazuje 165 učenika s teškoćama u razvoju.

Donacijsku izložbu organiziraju Radna grupa za zelene knjižnice Hrvatskoga knjižničarskog društva (HKD), Odjel Zaštita i pohrana Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i Podružnica Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu kako bi senzibilizirali javnost na prihvaćanje mladih s teškoćama u razvoju, proširili svijest o njihovih kreativnim sposobnostima i potencijalima, osobito u području zaštite okoliša. Izložba se održava u okviru projekta Zelena knjižnica za Zelenu Hrvatsku.

U srednjoj školi – Centar za odgoj i obrazovanje ponosni su na velik broj izvannastavnih aktivnosti, osobito na rad Učeničke zadruge DAR-MAR koja uspješno djeluje od 2006. godine s ciljem razvijanja kreativnosti, radnih navika i specifičnih interesa učenika kao i primjenu stečenih znanja. Zadruga okuplja velik broj darovitih učenika škole, a poseban naglasak stavlja na izradu recikliranih proizvoda te razvijanje i njegovanje svijesti svojih polaznika o ekologiji.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Humanitarna akcija i kićenje ekološkog bora u NSK Zagreb

U organizaciji Radne grupe za zelene knjižnice Hrvatskoga knjižničarskog društva (HKD), Odjela Zaštita i pohrana Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu te Sindikalne podružnice Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, dana 20. prosinca u 11.30 sati u malom predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu održava se humanitarna akcija i kićenje ekološkog bora, uz preuzimanje prigodnih recikliranih proizvoda – božićnih ukrasa Učeničke zadruge DAR-MAR.

NSK Zagreb: tribina Kako čuvamo zrak koji udišemo

U petak, 14. prosinca u 12:00 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održat će se treća tribina iz ciklusa OdrŽive tribine Let’s Go Green!, pod nazivom Kako čuvamo zrak koji udišemo.

Let's Go Green! 1. međunarodna konferencija o zelenim knjižnicama

Zelene i održive knjižnice noviji su segment i pravac u knjižničarstvu, a djeluju s ciljem edukacije svojih korisnika, odnosno promocije i popularizacije održivog razvoja, proizvodnje organske hrane, zaštite prirode, alternativnih izvora energije te zelenih tehnologija, arhitekture i inovacija

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER