Zračna luka Berlin Brandenburg (BER) dobila kabine za spavanje

Nakon zračnih luka u Münchenu i Frankfurtu, kabine za spavanje NabCabs postavljene i u novoj berlinskoj zračnoj luci

Kabine za spavanje njemačke tvrtke NapCabs putnicima pružaju putnicima udobnost i privatnost tijekom duljeg boravka u novoj zračnoj luci Berlin Brandenburg (BER)

Putnici u novoj berlinskoj zračnoj luci Berlin Brandenburg (BER) dobili su novu suvremenu uslugu. Zvučno izolirane kabine NapCabs mogu se rezervirati na najmanje dva sata te putnicima koji duže vrijeme čekaju let omogućuju odmor, opuštanje i spavanje, a mogu se koristiti i za rad. Kabine su opremljene ležajem (200 x 80 cm), radnim stolom (65 x 50 cm) te besplatnim pristupom internetu i idealne su za poslovne putnike te putnike koji planiraju duži boravak i presjedanje s berlinske zračne luke ili imaju letove s ranim i kasnim polascima.

  • © Oliver Lang / Flughafen Berlin Brandenburg GmbH

U kabinama su instalirani zasloni s informacijama na više svjetskih jezika, a opremljene su suvremenim multimedijskim sustavom putem kojeg se mogu gledati filmovi ili slušati glazba te omogućuju prilagođavanje ventilacijskog sustava, rasvjete i zastora u kabini. Osim toga, korisnici u kabinama mogu provjeriti status leta i koristiti alarm za buđenje.

U zračnoj luci Berlin Brandenburg, nazvanoj po bivšem njemačkom kancelaru Willyju Brandtu, putnicima su zasad na raspolaganju četiri NapCabs kabine za spavanje, a nalaze se u javnom dijelu terminala T1, izvan sigurnosne zone na razini U1. Mogu se rezervirati na licu mjesta putem zaslona osjetljivog na dodir ili online, a cijena najma kreće se od 10 eura po svakom punom satu u vremenu od 22-6 sati, odnosno 15 eura po satu od 6-22 sata.

  • Unutrašnjost kabine za spavanje © NapCabs

Rezervacija kabina moguća je za sve putnike, bez obzira na odredište putovanja, no korištenje kabina je ograničeno putnicima koji su u tranzitu u zračnoj luci BER, a trebaju vizu za ulazak u Njemačku.

NapCabs kabine za spavanje su već ranije postavljene u zračnim lukama u Münchenu (11 kabina na četiri lokacije Terminala 2) i Frankfurtu (tri kabine na Terminalu 1), a mogu se rezervirati po istim cijenama kao u Berlinu.

NapCabs također nudi kabine za poslovne sastanke jer se duga razdoblja čekanja između letova mogu učinkovito iskoristiti i za rješavanje važnih poslovnih pitanja i nesmetano obavljanje posla. Ove kabine imaju površinu od osam četvornih metara te raspolažu s velikim stolom, četiri stolice i dodatnim prostorom za radni materijal.

 

  • Glavnom dvoranom za prijavu putnika dominira „Leteći tepih“ - 999 četvornih metara velika crvena aluminijska skulptura kalifornijskog umjetnika Paea Whitea © Annika Bauer / Flughafen Berlin Brandenburg GmbH

Podsjetimo, Terminal 1 nove berlinske zračne luke Berlin Brandenburg (BER) službeno je otvoren 31. listopada 2020. godine, nakon 14 godina izgradnje i devet godina kašnjenja, brojnih problema i korupcijskih skandala. Nova zračna luka izgrađena je na mjestu stare zračne luke Schönefeld u bivšem Istočnom Berlinu čime je zamijenila Schönefeld i Tegel, donedavno glavnu berlinsku zračnu luku sagrađenu u doba hladnog rata na području bivšeg Zapadnog Berlina. Najstariji aerodrom Tempelhof zatvoren je još 2008. godine.

  • © Annika Bauer / Flughafen Berlin Brandenburg GmbH

S.F. / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Novi berlinski aerodrom nije mogao biti otvoren bez prosvjeda

Nakon 14 godina izgradnje i devet godina kašnjenja, brojnih problema i korupcijskih skandala, u subotu 31. listopada službeno je otvoren Terminal 1 nove berlinske zračne luke Berlin Brandenburg (BER). U čast otvorenja, zrakoplovi kompanija EasyJet i Lufthansa trebali su paralelno sletjeti na dvije piste, što ipak nije bilo moguće zbog loših vremenskih uvjeta.

Zračna luka Schwechat dobila moderne kabine za spavanje

Putnici koji čekaju let u bečkoj zračnoj luci Schwechat sada se mogu opustiti i odmoriti u pametnim kabinama površine tri četvorna metra koje su opremljene ležajem, besplatnim internetom i suvremenim multimedijskim sustavom za slušanje glazbe ili gledanje filmova.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER