Zainteresirani ste za za ugradnju FN elektrane na obiteljskoj kući? Javite se Gradu Dubrovniku!

Prijave za iskaz interesa mogu se poslati zaključno do 25. svibnja u 12:00 sati

Grad Dubrovnik objavio je Javni poziv za iskaz interesa za sudjelovanje u projektu sufinanciranja obnovljivih izvora energije, odnosno fotonaponskih elektrana za vlastitu potrošnju.

Grad Dubrovnik poziva sve zainteresirane građane koji na svojim obiteljskim kućama planiraju ugraditi sustav fotonaponske elektrane za vlastitu potrošnju da se jave na e-mail oie@dubrovnik.hr s osnovnim podacima kao što su ime i prezime, adresa i broj telefona. Prijave za iskaz interesa zaprimat će se zaključno do 25. svibnja 2022. u 12:00 sati.

Ovim putem prikupljaju se podaci o broju zainteresiranih građana kako bi se u tu svrhu mogla planirati proračunska sredstva u idućem razdoblju. Cilj Grada Dubrovnika je dodatno poticanje primjene obnovljivih izvora energije čime će se smanjiti potrošnja energije i emisija stakleničkih plinova, kao i mjesečni troškovi za energente, te tako izravno utjecati na poboljšanje kvalitete života.

Ovaj Javni poziv za iskaz interesa pokrenut je temeljem provedbe Programa energetske obnove obiteljskih kuća u nadležnosti Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU), dok se natječaj za sufinanciranje fotonaponskih elektrana planira objaviti do kraja tekuće godine.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Za sufinanciranje fotonaponskih elektrana osigurano 10 mil. kuna

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) je 29. lipnja objavio Javni poziv za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora za proizvodnju električne energije u kućanstvima za vlastitu potrošnju. Ovisno o lokaciji, građani mogu dobiti 40, 60 ili 80 posto sufinanciranja, odnosno maksimalno do 75.000 kuna.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER