Gradu Koprivnici odobreno 105 tisuća eura bespovratnih sredstava za fotonaponske elektrane

Predmet projekta je izvedba fotonaponskih elektrana na školskim krovovima

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Regionalna energetska agencija Sjever sklopili su Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „One Sun Connecting North and South” koji se financira iz EGP financijskog mehanizma za razdoblje od 2014. do 2021. godine u okviru provedbe programa „Energija i klimatske promjene“.

Nositelj projekta je Regionalna energetska agencija Sjever, a Grad Koprivnica sudjeluje kao Projektni partner, izvijestili su iz koprivničke gradske uprave.

„Koprivnica je jedan od lidera u energetskoj učinkovitosti i iskoracima u održivom razvoju desetljećima. S ovime, s jedne strane pokazujemo koliko štitimo okoliš, a s druge strane s proaktivnim politikama, zahvaljujući kvalitetnim timovima koje imamo unutar Gradske uprave, doprinosimo tome da dižemo energetsku učinkovitost i neovisnost na još veću razinu“, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić prilikom potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „One Sun Connecting North and South”.

Predmet projekta je izvedba fotonaponskih elektrana na krovovima osnovnih škola OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ i OŠ „Braća Radić“ te Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“.

Ukupna vrijednost projekta je milijun eura. Ukupni troškovi za Grad Koprivnicu iznose oko 125 tisuća eura, dok je iznos bespovratnih sredstava oko 105 tisuća eura. Razdoblje provedbe je od 1. lipnja 2022. godine do 30. travnja 2024. godine.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Zelena Koprivnica: Puštena u rad nova solarna elektrana vrijedna 750 tisuća kuna

Bicko, Busko, električna i hibridna vozila gradske uprave, komunalna vozila, pametne klupe, Reciklažno dvorište Herešin, Kompostana Herešin, eko vrtovi i najnoviji projekt sunčane fotonaponske elektrane na Gradskim bazenima Cerine, dio su inicijative „Zelena Koprivnica“ koji se u Koprivnici provodi  već duži niz godina.

Neoen će u Poličniku kraj Zadra graditi još jednu sunčanu elektranu

U Općini Poličnik će od 23. siječnja do 21. veljače 2023. biti otvorena javna rasprava o ekološkoj prihvatljivosti Sunčane elektrane Poličnik, koja se planira izgraditi u tamošnjoj Poslovnoj zoni Grabi, izvijestio je portal 057info.hr.

Neoen namjerava izgraditi prvu agrosolarnu elektranu u Dragaliću

Kako izgledaju agrosolarna postrojenja, koje su sve prednosti i mogućnosti ovog inovativnog rješenja za poljoprivrednike te kako iskoristiti njihov golemi potencijal tek su dio korisnih informacija koje donosi prvi priručnik o agrosolarstvu u Hrvatskoj. Također, Neoen je u četvrtak najavio plan izgradnje prve hrvatske agrosolarne elektrane u Dragaliću snage 10 MW.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER