Koprivnica: BusKo do 30. lipnja vozi po novom voznom redu

Privremeni vozni red se uvodi zbog radova na nadvožnjaku

Sustav BusKo, besplatni javni gradski prijevoz u gradu Koprivnici, od 21. ožujka 2023. vozit će po novom, promijenjenom voznom redu.

Zbog radova na obnovi nadvožnjaka kod križanja Križevačke ceste s cestom D41 (obilaznica) neće biti moguće prometovati po dosadašnjoj liniji, i to sve do završetka radova koji su zakazani za 30. lipanj 2023. BusKo prema novom, privremenom rasporedu neće dolaziti na stajališta Ulica kneza Branimira, Vinica (društveni dom), Vinogradska cesta i Križevačka cesta. Novo je stajalište Starogradska (Koprivnica) – između križanja s ulicama Kraljice Jelene i Ciglane u smjeru centra i između križanja sa Ulicom S. Sulimanovića i kružnog toka.

Privremeno je i ukinuta popodnevna duga kružna linija (polazak iz Kampusa u 16:50 sati), a dodane su po dvije nove kratke privremene linije, i to s polaskom iz kampusa u 17:00 i 17:35 sati, te s polaskom s autobusnog kolodvora u 17:20 i 17:50 sati.

Privremeni vozni red bit će izložen na svim stajalištima koje koristi BusKo, a građani se mole za razumijevanje i strpljenje.

 

 

VEZANE VIJESTI

Montpellier uvodi besplatan javni prijevoz

Od 21. prosinca 2023. stanovnici Montpelliera moći će se besplatno koristiti prijevozom u gradskoj autobusnoj i tramvajskoj mreži. Ova odluka potaknuta je potrebom smanjenja onečišćenja i emisija iz prometa te poboljšanjem dostupnosti javnog prijevoza svim stanovnicima grada i njegovog metropolitanskog područja.

Kraj potrage za kartama javnog prijevoza u glavnom gradu Češke

Od danas putnici na svim linijama Praškog javnog prijevoza (Dopravní podnik hlavního města Prahy - DPP) mogu kupiti karte bez korištenja gotovine putem 1200 samoposlužnih uređaja ugrađenih u svim autobusima, e-busevima i trolejbusima.

Zelena Koprivnica: Puštena u rad nova solarna elektrana vrijedna 750 tisuća kuna

Bicko, Busko, električna i hibridna vozila gradske uprave, komunalna vozila, pametne klupe, Reciklažno dvorište Herešin, Kompostana Herešin, eko vrtovi i najnoviji projekt sunčane fotonaponske elektrane na Gradskim bazenima Cerine, dio su inicijative „Zelena Koprivnica“ koji se u Koprivnici provodi  već duži niz godina.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER