Gospodarski centar Osječko-baranjske županije otvara se 21. travnja

U drugoj fazi projekta predviđena je izgradnja poslovnog tornja, velikih izložbenih hala i popratnih sadržaja

Gospodarski centar Osječko-baranjske županije službeno će biti otvoren 21. travnja 2023. i to kao novi prostor za održavanje sajmova i drugih gospodarskih aktivnosti. Prva manifestacija u novom objektu bit će osječki Proljetni sajam koji će se održati od 21. do 23. travnja ove godine.

Gospodarski centar Osječko-baranjske županije izgrađen je u osječkoj južnoj gospodarskoj zoni, a prije njegovog službenog otvaranja predstavili su ga župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i zamjenica gradonačelnika Osijeka Jasenka Crnković.

„Novi objekt bit će središte svih gospodarskih aktivnosti u Osječko-baranjskoj županiji, i to ne samo sajmova, već i poslovnih sastanaka, konferencija te okupljanja svih koji gospodarstvom i poduzetništvom podižu kvalitetu života na ovom području.“ – kazao je župan Ivan Anušić.

„Ukupna vrijednost objekta je 71 milijun kuna, od čega je 45 milijuna kuna financirano europskim sredstvima, 9,8 milijuna kuna su sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a 17 milijuna kuna sredstva Osječko-baranjske županije. Zemljište na kojem je izgrađen, vrijedno 25 milijuna kuna, Grad Osijek je darovao Županiji, čime je postao njezin partner u izgradnji“, dodao je Anušić i najavio kako će se projekt GC-a nastaviti u drugoj fazi, u kojoj je predviđena izgradnja poslovnog tornja, velikih izložbenih hala i popratnih sadržaja.

Zamjenica osječkog gradonačelnika Jasenka Crnković istaknula je kako je Osijek ovim kapitalnim gospodarskim projektom dobio sajamski prostor kakav najveći grad istoka Hrvatske i zaslužuje.

„Grad Osijek je od samog početka projekt prepoznao kao strateški važan te smo kao partner Osječko-baranjskoj županiji darovali zemljište na kojem je Gospodarski centar izgrađen. Sigurni smo da će ovaj prostor dati dodanu vrijednost razvoju gospodarstva Hrvatske te potaknuti razvoj malog i srednjeg poduzetništva. Ovo je jedinstvena prilika da poduzetnici dobiju sve važne informacije na jednom mjestu te da povećaju svoju tržišnu konkurentnost i predstave svoje proizvode.“ – istaknula je zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković i čestitala županu Anušiću na realizaciji projekta.

 

  • Gospodarski centar Osječko-baranjske županije / Fotografije: Grad Osijek

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić-Milardović najavila je kako će na Proljetnom sajmu, uz ostale, nastupiti renomirane tvrtke kao što su Saponia, Kandit, Žito, Nexe, Podravka, Belje, DS Smith te značajan broj manjih tvrtki, koje su i do sada izlagale na sajmovima, kao i neke koje se do sada nisu predstavljale na ovom sajmu.

Dodala je da će sudjelovati i institucije kao što su Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, Hrvatski zavod za zapošljavanja, HAMAG Bicro kao i Talijansko hrvatska gospodarska komora, Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora, Trgovinska i industrijska komora Pecs-Baranya, Regionalna privredna komora Sombor i Novi Sad te Kantonalna privredna komora Tuzla. Sajam je i međunarodni, na kojima će uz domaće poduzetnike i obrtnike nastupati i gosti iz Njemačke, Italije, Mađarske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

„S obzirom na to da je Gospodarski centar koncipiran tako da se može koristiti polivalentno, već sada postoje upiti poduzetnika za organiziranjem određenih poslovnih, gospodarskih i kongresnih događanja između sajamskih aktivnosti.“ – zaključila je Ivana Katavić-Milardović.

Grad Osijek / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Završena obnova zgrade osječkog željezničkog kolodvora

Zgrada željezničkog kolodvora izgrađena je prije 125 godina te je upisana u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske kao dio zaštićene kulturno-povijesne cjeline Osijeka. U obnovu zgrade i njenih pročelja, sanaciju nadstrešnice i uređenje interijera sa svim instalacijama uloženo je oko pet milijuna eura.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER