Završeni radovi na novoj bečkoj biciklističkoj stazi

Više sigurnosti i hlada za bicikliste u ulici Lassallestraße, na kojoj je prošle godine zabilježeno preko milijun biciklist(ic)a!

Svatko tko je ikad tijekom vrućeg ljetnog dana vozio bicikl od bečkog Dunavskog otoka preko mosta Reichsbrücke prema središtu grada dobro je upoznao sve nedostatke ulice Lassallestraße. Sada je dovršena nova dvosmjerna biciklistička staza širine preko četiri metra koja biciklistima, bez sužavanja nogostupa, osigurava više udobnosti i dovoljno prostora.

Nakon nove dvosmjerne biciklističke staze duž dijela ulice Wagramer Straße, u ulici Lassallestraße otvorena je nova dionica buduće bečke mega biciklističke staze. Ove godine započet će i građevinski radovi u ulicama Praterstraße i Aspernbrückengasse, a nova biciklistička staza povezivat će 22. bečki okrug Donaustadt sa središtem grada u dužini od ukupno sedam kilometara.

Udobna dvosmjerna biciklistička staza

Nova dvosmjerna biciklistička staza proširena je na preko četiri metra. Biciklisti su sada sigurni duž čitavih 900 metara dužine staze jer uz novu biciklističku stazu nema parkirnih mjesta. Time je na najbolji način spriječena mogućnost nesreća uzrokovanih nepažljivim otvaranjem vrata automobila, a poboljšana je i sigurnost pješaka. Naime, u sklopu radova su prošireni nogostupi na raskrižjima s četiri obližnje ulice pa jasnije razdvajanje pješaka i biciklista osigurava dodatnu sigurnost.

Podsjetimo, ulica Lassaller straße je jedna je od najprometnijih bečkih ulica, a u njoj je 2022. godine zabilježeno preko milijun biciklist(ic)a, a njihov će broj sigurno porasti kada se 2024. godine u promet pusti „mega“ staza do Donaustadta.

  • Bečka gradska vijećnica za mobilnost i planiranje Ulli Sima (u sredini), koja je zajedno s glasnogovornicom za mobilnost stranke NEOS-a u Beču Angelikom Pipal-Leixner i Alexanderom Nikolaiem, načelnikom okruga Leopoldstadt, testirala novu biciklističku stazu u Lassallestraße © PID / Christian Fürthner

Poboljšana kvaliteta boravka

Svi koji se tijekom vožnje biciklističkom stazom u ulici Lassallestraße požele zaustaviti i predahnuti, pronaći će 92 nova parkirališna mjesta za bicikle. Pješačka zona na ulazu u podzemnu željeznicu u ulici Radingerstraße je također proširena i opremljena novim klupama. Svijetlo i propusno opločenje rasterećuje kanalizacijski sustav i omogućuje pohranjivanje kišnice u tlu za naknadno isparavanje i hlađenje, a 36 novih stabala i 11 novih grmova osiguravaju još više hlada i ljepote.

S.F. / Ekovjesnik

 

>>> Pročitajte još >>> Beč postaje raj za biciklist(ic)e

VEZANE VIJESTI

Beč postaje raj za biciklist(ic)e

Grad Beč i ove godine nastavlja s ambicioznim planom proširenja biciklističkih staza. U okviru 50 različitih projekata izgradit će se dodatnih 20 kilometara biciklističke infrastrukture. Uzduž staza sadit će se drveće kako bi boravak prolaznicima bio što ugodniji.

Beč nastavlja s velikim ulaganjima u biciklističku infrastrukturu

Provedbom čak 44 projekata ove će se godine glavna biciklistička mreža grada Beča proširiti za dodatnih 17 kilometara. Naglasak je na povećanju sigurnosti za bicikliste i nastavku gradnje biciklističkih staza koje su na pojedinim dijelovima prekinute.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER