Prezentacija zaokruženog sustava elektromobilnosti varaždinskih Parkova

Događaj je namijenjen studentima i učenicima, stručnjacima iz komunalnog sektora, ali i svim zainteresiranim građanima

U sklopu Europskog tjedna održivog razvoja (ETOR) koji se diljem Europe obilježava s ciljem poticanja i bolje vidljivosti aktivnosti, projekata i događanja koja promiču održivi razvoj i Globalne ciljeve održivog razvoja, u velikoj predavaonici Geotehničkog fakulteta u Varaždinu u ponedjeljak 2. listopada održat će se prezentacija zaokruženog sustava elektromobilnosti varaždinske tvrtke Parkovi d.o.o.

Zaokruženi sustav elektromobilnosti u varaždinskoj tvrtki Parkovi d.o.o. realiziran je u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU), a čine ga tri ključna segmenta: sunčana elektrana snage 23 kW, gospodarska električna vozila za logistiku i brza AC punionica. Uz četiri električna vozila kojima je tvrtka već ranije raspolagala, u rujnu ove godine pristigla su još tri nova lagana električna vozila koja će se koristiti u održavanju groblja i gradskog zelenila.

Elektromobilnosti je u varaždinskim Parkovima pridruženo unapređenje sustava upravljanja otpadom na Gradskom groblju, koje se provodi u suradnji s Geotehničkim fakultetom u Varaždinu.

O tijeku provedbe projekta te dobrobitima za okoliš na prezentaciji će govoriti direktorica Parkova d.o.o. Jelena Sekelj i doc. dr. sc. Ivana Presečki s Geotehničkog fakulteta. Na prezentaciji će se predstaviti i gospodarska električna vozila za logistiku koje su Parkovi d.o.o. nabavili u sklopu projekta.

VEZANE VIJESTI

Zagreb od hrvatskog Malog Beča može puno naučiti o poticanju bioraznolikosti i očuvanju pčela

Nakon što smo o pčelarstvu i pčelama u glavnom gradu Austrije razgovarali sa stručnjacima za bioraznolikost iz Grada Beča i pčelarima iz Zemaljskog pčelarskog saveza, nastavljamo s temom poticanja uzgoja medonosnih i zaštite solitarnih pčela te donosimo razgovor sa Sašom Zavrtnikom, dr. med. vet., M.Th., doktorandom na poslijediplomskom sveučilišnom doktorskom studiju Inženjerstvo okoliša na Geotehničkom fakultetu u Varaždinu.

Varaždinski Parkovi predstavili nova električna vozila

Uz predstavljanje novih električnih vozila, Parkovi d.o.o. Varaždin su na Geotehničkom fakultetu prezentirali svoj zaokruženi sustav elektromobilnosti i projekt unapređenja gospodarenja otpadom na varaždinskom groblju.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER