Komunalac Koprivnica obilježio Svjetski dan recikliranja

Koprivnički Komunalac i ove se godine uključio u obilježavanje Svjetskog dana recikliranja (Global Recycling Day)

Ekološki osviješteni građani Koprivnice koji su u ponedjeljak svoj reciklabilni otpad dovezli u Reciklažno dvorište Herešin i Kompostanu Herešin nagrađeni su prigodnim poklonima.

Komunalac Koprivnica trajno provodi i implementira najbolja rješenja kako bi odvojeno prikupljeni otpad na kućnom pragu i zelenim otocima te u Reciklažnom dvorištu i Kompostani Herešin u najvećoj mogućoj mjeri pripremio za recikliranje. Stoga je povodom Svjetskog dana recikliranja, 18. ožujka, nagrađeno po deset građana koji su svoj odvojeno prikupljeni reciklabilni otpad dovezli u Reciklažno dvorište Herešin i Kompostanu Herešin, dok je u poslijepodnevnim satima za djecu Dječjeg vrtića Tratinčica i njihove roditelje uz Mirka Reciklirka održana edukacijska radionica.

Zahvaljujući naporima ove koprivničke komunalne tvrtke, ali i građanima koji savjesno odvajaju i odlažu otpad, u Koprivnici i u općinama u kojima Komunalac pruža uslugu prikupljanja i zbrinjavanja komunalnog i neopasnog otpada ostvarena je stopa odvojenog prikupljanja od čak 60 posto. U tome značajnu ulogu imaju Reciklažno dvorište i Kompostana Herešin, kao i Reciklažno dvorište za građevinski otpad.

„Vrijeme je da na prvo mjesto stavimo naš planet i obvežemo se svakog dana potrošiti dodatnih deset minuta kako bismo pravilno zbrinuli otpad. To je naša zajednička odgovornost.“ – ističu u koprivničkom Komunalcu.

VEZANE VIJESTI

Svjetski dan recikliranja 2019. - Recikliranje za budućnost

Drugi Svjetski dan recikliranja će se nakon uspješnog pokretanja 2018. godine održati pod sloganom „Recikliranje za budućnost“. Ovogodišnji Svjetski dan recikliranja usredotočit će se na snagu mladih, obrazovanje i inovacije u osiguravanju svjetlije budućnosti našeg planeta. Ljudi širom svijeta pozivaju se da 18. ožujka 2019. godine pruže svoju punu podršku recikliranju i rješavanju problema zbrinjavanja otpada.

Od plastičnih boca do outdoor opreme

Bez recikliranja, sav naš otpad pridonijet će ubrzanom porastu količina otpada koji velikim dijelom završi u okolišu. Recikliranje vodi ka sveukupnom smanjenju emisija CO2 i istovremeno štiti vrijedne prirodne resurse, a što sve može nastati recikliranjem otpada, posebice plastičnih boca, dokazuju nam sljedeći proizvodi.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER