Projekt Ilica: Q'ART | Širom zatvorena Ilica puna kreativnog sadržaja

Zbog najave lošeg vremena za nedjelju 18. travnja, Projekt Ilica: Q'ART odgađa se za 9. svibnja

Proljetno izdanje Projekta Ilica: Q'ART koje će se održati 18. travnja, širom zatvara onu Ilicu kroz koju tek prođemo u žurbi zagrebačke svakodnevice i pretvara je u lokaciju na kojoj se zaustavljamo.

Projekt Ilica: Q’ART bavi se transformacijom napuštenih javnih prostora u središtu Zagreba, odnosno u njegovoj glavnoj ulici Ilici. Cilj projekta je dugoročno promijeniti urbano iskustvo kroz društveno djelovanje umjetnika, udruga, sveučilišta, obrta i građana unutar zajednice.

 

Organizatorima bogatog i sadržajnog programa, umjetnicima Ivani Nikolić Popović i Aleksandru Battisti Iliću, cilj je da nas u Ilici zadrže, ali, još od prvog izdanja projekta, i da nas potaknu da osvijestimo važnost oživljavanja zapuštenog i napuštenog centra grada.

Iličke tračnice će se i u ovom izdanju projekta zatvoriti za promet i preuzeti ulogu pop up izložbenog prostora, u okviru kojeg će brojni kreativci, sudionici Festivala Zajednice predstaviti svoje raznovrsne proizvode i rukotvorine. Istovremeno, glavna gradska ulica pretvorit će se u pozornicu na kojoj će se izmjenjivati vrhunski glazbenici: Lela Kaplowitz Trio, Al Sitar Trio, Joe Pandur Trio, Trio LiVaDa, Bruno Mičetić Trio i Ivana Galić Quintet, koji jedva čekaju stati pred iličku publiku kojoj će pružiti sjajan glazbeni spektakl.

Za nezaboravni umjetnički doživljaj u organizaciji ULUPUH-a pobrinut će se Jelena Lovrec, Iva Supić i Vlasta Delimar te Teatar Cirkus Punkt i Bojan Gagić, multimedijski umjetnik koji će se predstaviti u okviru programa Muzičkog biennala Zagreb.

U bogatom rasporedu dječjih radionica, koje će se od 09:00 do 15:00 sati održavati u parku ALU, moći će uživati mali Zagrepčanci, a zakinuti neće ostati niti svi zainteresirani za modni dizajn. Dapače, organizatori su u suradnji s ULUPUH-om, pripremili posebnu modnu reviju koja će se održati na Britanskom trgu s početkom u 12:00 sati.

Na reviji će svoje unikatne modele prikazati i studenti diplomskog studija kostimografije na TTF-u, a „koncept reviju” pripremit će i udruga Alavera.

Organizatori Bokun festivala, festivala nijemog filma i drugih osjetila, pridružili su se projektu kako bi Zagrepčankama i Zagrepčanima priuštili sjajan vizualni događaj, a Udruženje obrtnika Grada Zagreba priprema program čiji će sadržaj uključiti brojne radionice, modnu obrtničku reviju i degustaciju obrtničkih delicija, sve popraćeno glazbenim sadržajem u svrhu što vedrije atmosfere koju svi priželjkujemo.

U širom zatvorenoj Ilici svi programi za građanke i građane Zagreba organizirani su besplatno, a možete ih pronaći na sljedećoj poveznici.

Organizatori vas pozivaju da dođete na Projekt Ilica: Q'ART te da, uvažavajući sve epidemiološke mjere, uživate u kulturnom i umjetničkom sadržaju u srcu grada.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

U Rijeci održana rasprava na temu mladih i kulture

U sklopu procesa Konferencije o budućnosti Europe, Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj u Rijeci je organizirao raspravu na temu mladih i kulture na kojoj je bilo riječi o europskim programima potpore, suradnji institucija i umjetnika, ostavštini programa Rijeka EPK 2020. te novim kulturnim formatima.

Projekt Ilica: Q'Art oživljava Ilicu i u rujanskom izdanju

Projekt Ilica: Q'Art ponovo će oživjeti Ilicu i u svom rujanskom izdanju. Uz partnere projekta: kazalište Gavella, Akademiju likovnih umjetnosti i HDLU građane želi privući u samo ranjeno srce grada, kako bi, unatoč svim krizama i nedaćama koje su snašle grad i njegove ljude, pokazao da zajednica živi i kad je najteže i potaknuo ljude na solidarnost, ali i na promišljanje i aktivaciju u smjeru boljeg i kvalitetnijeg života u Zagrebu.

Projekt Ilica: Q'Art - Postavljanje crvenih križeva na Ilici

Projekt Ilica: Q'Art svoje rujansko izdanje najavljuje umjetničkom akcijom Aleksandra Battiste Ilića koji će 3. rujna, na šest lokacija ranjenoga centra Zagreba postaviti crvene platnene križeve kako bi tijekom deset dana, sve do 13. rujna, datuma održavanja događanja s bogatim programom na Ilici, motivirao građane na promišljanje o dubini i razmjerima krize, ali i na aktivaciju u smjeru zajedničkih napora za „izlječenje“ i novi, bolji početak za grad na svim razinama.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER