Projekt Ilica: Q'ART - Tko Iličari zlo ne misli!

Nakon dvije odgode u travnju i svibnju...

Konačno po prvi put i u ovoj godini Projekt Ilica: Q'ART donosi radost kreativnog šušura u grad

Projekt Ilica: Q’ART bavi se transformacijom napuštenih javnih prostora u središtu Zagreba, odnosno u njegovoj glavnoj ulici Ilici. Cilj projekta je dugoročno promijeniti urbano iskustvo kroz društveno djelovanje umjetnika, udruga, sveučilišta, obrta i građana unutar zajednice.

 

Organizatorima bogatog i sadržajnog programa, umjetnicima Ivani Nikolić Popović i Aleksandru Battisti Iliću, cilj je zadržati građane u Ilici, ali, još od prvog izdanja projekta, potaknuti ih da osvijeste važnost oživljavanja zapuštenog i napuštenog centra grada te da to upravo građani mogu i trebaju.

Zagrijavanje počinje u subotu 12. lipnja od 17 sati do 22 sata na Britanskom trgu uz brojne izlagače te odličan glazbeni program čiji će početak označiti zanimljive izvedbe na gongu i nastaviti se ludim DJ ritmovima. Sve će to biti priprema za Festival zajednice 13. lipnja, u samom srcu grada Zagreba.

Dođite na Ilicu i na Ilički plac uživati u umjetnosti i bogatom programu. Povedite svoje klince i igrajte se s njima u okviru radionica koje u zelenom dvorištu Akademije likovnih umjetnosti, organizira Eko Limach Fest. Zaplešite na tračnicama koje će se i u ovom izdanju projekta zatvoriti za promet i preuzeti ulogu pop up izložbenog prostora, u okviru kojeg će brojni kreativci, umjetnici i primjenjeni umjetnici, predstaviti svoje raznovrsne radove, proizvode i rukotvorine.

Glavna gradska ulica za vrijeme održavanja Projekta Ilica: Q'ART pretvara se ujedno i u pozornicu na kojoj će se izmjenjivati vrhunski glazbenici: Lela Kaplowitz Trio, Al Sitar Trio, Joe Pandur Trio, Trio LiVaDa, Bruno Mičetić Trio i Ivana Galić Quintet.

Za nezaboravni umjetnički doživljaj pobrinut će se, u organizaciji HDLU-a, Jelena Lovrec, Iva Supić i Vlasta Delimar, dok će Teatar Cirkus Punkt kroz zanimljive radionice i performanse na cesti pokazati što pokret znači u umjetničkoj izvedbi. Zakinuti neće ostati niti svi zainteresirani za modni dizajn jer organizatori su u suradnji s ULUPUH-om, pripremili posebnu modnu reviju koja će se održati na Britanskom trgu od 12:00h. Na reviji će svoje unikatne modele inspirirane Aristofanovim Pticama prikazati i studenti diplomskog studija kostimografije na TTF-u, a “koncept reviju” pripremit će i udruga Alavera. Udruženje obrtnika Grada Zagreba priprema program čiji će sadržaj uključiti brojne radionice, modnu obrtničku reviju i degustaciju obrtničkih delicija uz glazbenu podlogu.

Dođite na Projekt Ilica: Q'ART i uživajte u kulturnom i umjetničkom sadržaju u srcu grada. Sudjelovanje na svim programima je besplatno.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Zagreb će uz ovakvu ponudu teško postati zeleniji i ugodniji grad

Temeljem brojnih upita korisnika, podružnice Zagrebačke ceste i Zrinjevac kreirale su „jedinstvenu“ ponudu uređenja okoliša za stambene zgrade, koja uključuje cjelokupno uređenje zelenih te betonskih i asfaltnih površina uz popločavanje pločnika, staza, šetnica i slično, navode u Zagrebačkom holdingu. Trebamo li očekivati daljnje rušenje stabala i uznapredovalu betonizaciju Zagreba ili pravu zaštitu urbane prirode i okoliša?

Projekt Ilica: Q'Art oživljava Ilicu i u rujanskom izdanju

Projekt Ilica: Q'Art ponovo će oživjeti Ilicu i u svom rujanskom izdanju. Uz partnere projekta: kazalište Gavella, Akademiju likovnih umjetnosti i HDLU građane želi privući u samo ranjeno srce grada, kako bi, unatoč svim krizama i nedaćama koje su snašle grad i njegove ljude, pokazao da zajednica živi i kad je najteže i potaknuo ljude na solidarnost, ali i na promišljanje i aktivaciju u smjeru boljeg i kvalitetnijeg života u Zagrebu.

Projekt Ilica: Q'ART – FLOWER POWER

Ovog lipnja akcija/festival Projekt Ilica: Q'ART ide dalje i ugošćuje izlagače iz cijele Hrvatske i šire, a uključit će se i plesni kolektiv Škvadra sa izvedbom svog komada Punopravno, dok će posjetitelje na Britancu pokretati afrički ritmovi uz Comi Blade i Kaira Kela kolektiv.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER