Pridružite se akciji čišćenja plaže na riječkoj Kantridi

Nositelj akcije je fondacija MBRC The Ocean koja u Hrvatskoj djeluje kroz udrugu Eko Kvarner

Ovog petka 26. siječnja 2024., na području plaže Igralište u neposrednoj blizini Stadiona Kantrida održat će se akcija čišćenja. Akcija počinje u 11 sati.

Akcijom čišćenja plaže Igralište Rijeka se pridružuje aktivnostima globalne fondacije MBRC The Ocean u kojima sudjeluju volonteri i organizacije diljem svijeta.

Eko akciju zajednički organiziraju Grad Rijeka, Eko Kvarner te Osnovna i Srednja Waldorfska škola.

U akciji će sudjelovati zamjenik gradonačelnika Rijeke Goran Palčevski, Vjeran Piršić i Dejan Kosić iz udruge Eko Kvarner kao voditelji akcije, učenici Osnovne i Srednje Waldorfske škole u Rijeci predvođeni prof. Ivanom Keller te službenici Upravnog odjela za komunalni sustav i promet Grada Rijeke.

U sklopu akcije čistit će se Plaža Igralište na Kantridi koja se nalazi u neposrednoj blizini Stadiona Kantrida.

Nositelj ove akcije je globalna fondacija MBRC The Ocean koja broji nekoliko tisuća volontera diljem svijeta. Fondacija ima sjedište u Hamburgu, a u Hrvatskoj djeluje kroz udrugu Eko Kvarner. Cilj eko akcija koje fondacija provodi je uklanjanja otpada s obale te njegovo recikliranje na način da se iskoristi za proizvodnju uporabnih ili ukrasnih predmeta čijom se prodajom financira više aktivnosti.

Fondacija najveći dio svih resursa ulaže u permanentnu edukaciju učenika i studenata te njihovih učitelja, nastavnika i profesora, s obzirom na stav fondacije kako promjenu dosadašnje paradigme u odnosu čovjeka prema okolišu donosi prvenstveno obrazovanje novih generacija.

VEZANE VIJESTI

Predstavljanje rezultata akcija prikupljanja morskog otpada

Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce iz Splita je krajem svibnja ove godine započela s akcijama čišćenja plaža i podmorja u sedam hrvatskih obalnih županija u sklopu usluga za Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja RH.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER